Dagboek 28 November

We verlaten Ai Ais rond 9 uur en gaan naar het uitkijkpunt van de canyon. Bij aankomst is er niemand. We genieten van de enorme rust en het prachtige zicht. Echt de moeite waard. Later komen er meer mensen en iedereen spreekt ons aan en vraagt wat we allemaal gaan doen. Leuke mensen uit Paarl die ons vertellen welke kant het mooist is om te rijden en volgen hun advies op, richting Keetmanshoop. Onderweg 2 kudu’s, heel leuk. Dan staan we opeens bij een wildrooster naast 2 fietsers die iets willen vragen; de weg naar de canyon. Je vraagt dan natuurlijk waar ze vandaan komen….Parijs!! Op de fiets!! Dus, achterblijvers, jullie vinden ons stoer, nou dit is pas echt stoer! De jongen ( ik schat jaar of 23 ) is van Parijs vertrokken 10 maanden geleden en z’n vriendin is aangesloten vanaf Lusaka. Kaapstad is hun eindpunt, kijk even op zijn weblog parislecap2010. Geweldig, wat een onderneming! Dan komen we een motor tegen, en nog 1 en nog 1, uiteindelijk 30 en daarna de trucks met onderdelen. Ook weer even gestopt en gevraagd ( en andersom natuurlijk ook ) wat de route is. De motoren maken een rondtrip van en naar Kaapstad van ongeveer 6000 km en 5 motoren en 2 trucks gaan terug naar Frankrijk rijden. Ook best stoer , toch?? En dit is waar Patrick altijd al over vertelde, dit is trekken door Afrika, ipv van lodge naar lodge kom je dus dit soort mensen tegen die allemaal op hun eigen tijd en manier door dit continent trekken. En ik moet toegeven, dit is erg leuk! We komen dan via gravel in Keetmanshoop aan. Wat een werelstad, dus niet. Het is ook nog zondag en dus niks open. Gelukkig toch 1 ‘lodge’ waar we iets eten en besluiten door te rijden Marienthal. Patrick herkent een plaats waar eerder met de HAT is gestopt. Bij hardap dam. Wel mooi, maar camping niet echt geweldig. We vinden dan uiteindelijk wel een mooie plaats bij Kalahari Anib lodge waar we een gamedrive boeken voor de volgende ochtend om half 6

Leave a Reply