Dagboek 26 November

We nemen afscheid van Martin & Jose om 12 uur. Alles ingeladen in de auto, wat toch altijd weer tegenvalt hoeveel het is. Martin & Jos blijven nog tot zondagavond in Steenberg. Op advies van Rian rijden we de B-weg langs de kust, volgens hem heel mooi. Na 50 km buiten Kaapstad houdt de bebouwing en het moois op. Het landschap doet ons eigenlijk denken aan alsof je langs de zeeuwse kust rijdt, tussen de duinen, alleen dan wat groter. We stoppen voor een “eige vissie” in Laaiplek, een klein vissersdorpje vlak bij Vredenburg en Stompneuspunt. Wat een andere wereld hier al en maar 200 km van Kaapstad. We gaan dan richting het westen, richting Piketberg. Daar begint weer een fatsoenlijke weg naar het noorden. We komen langs Citrusdal, erg mooi met al die fruitbomen en afwisselend landschap. Temperatuur varieert van vlak langs zee 19 graden, tot in Citrusdal 40 graden. We gaan bij Clan william op zoek naar een camping en volgens de GPS zit er 1 vlak bij Olifantsrivier. Klinkt mij dan wel weer leuk. In eerste instantie leek het niet veel op een camping, er zijn ook geen ander gasten, maar bij nader inzien prima plek. Uiterst vriendelijke man die heel Namibie wil uitleggen qua route enzo. We gaan koken en hebben het prima naar ons zin. Wel veel vliegen, dus vroeg de tent in. Wel hebben we tussendoor het bewuste broodbak apparaat aangezet en zien benieuwd wat daar morgen uitkomt!

Leave a Reply