18 september van FWCL via FAPP naar Ximuwu

We besluiten vroeg te vertrekken want het wordt vandaag toch nog een lange dag vliegen én we willen natuurlijk een beetje bijtijds ‘thuis’ zijn. Vandaag geen handling dus we doen alles zelf inclusief vliegplan op de toren. Wel een belevenis op zich. Wat een oude zooi hier, niet normaal. De nieuwe terminal is in aanbouw en dat is ook best nodig. maar ja het heeft toch wel zo z’n charme natuurlijk. Vliegplan online is hier echt nog niet ingeburgerd dus sinds hele lange tijd moet ik dit nog eens ouderwets invullen. Mensen zijn hier gelukkig nog steeds net zo vriendelijk als in mijn herinnering . Tegen half 9 zijn we dan toch klaar voor vertrek en waar we gisteren nog 4000m zicht hadden zijn er vandaag nog 2000 over …. Wat ben ik weer blij met James naast me! Het blijft heiig de hele weg en volop tegenwind en tegen een vol Fokkie doet Patrick intussen een lekker dutje op de achterbank 🙂 Precies om 12 uur komen we dan het luchtruim van Zuid Afrika binnen en dat is al het eerste speciale moment van deze dag. Lowveld op de radio en een herkenbaar Engels accent., heerlijk.
Landen in Polokwane en van alle landen waar we zijn binnen gekomen doen ze hier het lastigst. Hier willen ze alle papieren zien en bagage moet mee naar binnen, bewijs van inentingen tegen gele koorts en zelfs de binnenkant van het vliegtuig moet gespoten worden tegen ongedierte. Welkom in Zuid Afrika ! Ook weer lang wachten tot er iemand komt voor brandstof en we willen juist niet meer wachten. Het is nu nog maar 40 minuten namelijk ! Nou eindelijk zijn we weer onderweg en we hebben 25 knopen in de rug dat dat maakt veel goed. We komen dan op de frequentie van Eastgate en we melden dan dat we onderweg zijn naar Ximuwu. We worden van harte welkom geheten en de dame had ons duidelijk al verwacht. Wij zijn helemaal verbaasd dat ze zelfs op de hoogte is van ons veld maar al snel blijkt waarom. We krijgen dan de opdracht om via het veld in het dorp te vliegen en daar stijgt net een helikopter op. Daar zitten Trevor en Lisa in die ons begeleiden naar Ximuwu ! Zo ontzettend leuk ! We maken eerst een low pass over het veld en dan de uiteindelijke landing. We zien al dat er best veel mensen langs de kant staan te filmen en foto’s maken en zo staan we dan opeens écht voor onze hangar. Als we uitstappen begint er meteen een lokaal dans/zang groepje te zingen en we worden ontvangen door Martin en Tracy met champagne en een buffet vol met lekkers ( en een windzak met ons eigen logo er op ! ) en een heleboel enthousiaste mensen. Wat een ontlading er dan is, is werkelijk niet te omschrijven. Eerst zo’n super afscheid op Seppe en nu weer zo’n ontvangst. Ik hou het wederom niet droog 🙂 Dan gaan we na een uurtje bij ons huis kijken wat we sinds begin augustus niet meer hebben gezien en dat blijkt echt voor 95% klaar te zijn. Wat zijn wij verbaasd over wat er allemaal is gedaan de laatste paar weken en het is helemaal zoals we hadden gehoopt. Wat een rollercoaster van emoties vandaag !
Ons huis is nog niet zó ver klaar dat we er kunnen slapen maar het huis waar Marcel en Monique straks gaan wonen is wel al heel ver ingericht afgelopen maand dus daar kunnen wij voorlopig in. Nog bij het vuurtje alle indrukken van vandaag laten bezinken en om 10 uur plat. Nu de spanning er af is merk ik pas hoe moe ik ben !
Moe maar zeker héél voldaan. Wat een reis, echt heel bijzonder om te kunnen doen en ik heb me 10 dagen lang jarig gevoeld. Zo ontzettend leuk om iedere avond als ik aankwam zo veel appjes te krijgen van zo veel mensen en meteen nadat ik iets had geschreven begon te telefoon weer te piepen. Ontzettend bedankt aan iedereen die mij heeft gevolgd en voor alle lieve reacties, het was echt heel speciaal. En last but not least een bijzonder dank je wel aan mijn eigen Patrick die mij de ruimte heeft gegeven om mijn grote droom waar te kunnen maken !
Ik blijf nog even zitten op m’n roze wolk en ga nog enorm nagenieten hier in de omgeving waar wij samen nog heel lang gelukkig hopen te zijn !

5 Comments

Pa en ma

september 19th, 2017

Wat een geweldig verhaal Elly,ik zit onder het lezen met een brok in mijn keel en toch te glimlachen ,wat een ontvangst en wat een prestatie om dit te doen!!

We wensen je samen met Partick en je Wupp heel veel geluk in Hoedspruit !❤️❤️

Leen Huizer

september 19th, 2017

Hallo,

Ik heb het helemaal gevolgd, wat een mooie reis en een prestatie van harte gefeliciteerd met deze mooie droom, veel geluk in Zuid-Afrika. Het is mij niet gelukt om daar m,n geluk te vinden maar op jullie manier zit het wel goed dat zie ik wel. Prachtig zo,n mooie nederzetting.Samen moet je dit willen dan gaat het.

Vr. gr. Ome Leen Huizer.

Peter Bloemendal

september 20th, 2017

Beste Elly en ook Patrick.
Elly bedankt voor jr mooie reisverslag van je reis van Seppe naar zuid Afrika, we hebben weer genoten.
Veel geluk in jullie nieuwe huis daar.
Groeten Peter en Nanja.

els

oktober 6th, 2017

Aangezien wij 3 weken in Amerika hebben vertoefd heb ik een deel van jouw reis iet kunnen volgen. Wat een fantastische verhalen.
En wat een ontvangst was er voor jou geregeld!!!!
Heel veel geluk in Zuid-Afrika.
Liefs, Els
Groet, Lex

Monique Lips

januari 23rd, 2018

Hallo Elly,

Patrick was gisteren in de winkel en vertelde trots dat de filet americain gelukt is, in het verre Afrika .
Ik heb de tijd genomen om een paar van jullie mooie reisverslagen te lezen.
PRACHTIG !!
Ik begrijp dat jullie je plekje daar wel gevonden hebben tussen de wilde dieren enz………

Heel veel geluk,
Monique Lips, van der wegen

Leave a Reply