9 november van Nanchang naar Shanghai 730 km

Jammer genoeg zit het weer op de laatste dag niet echt mee. Het is zwaar bewolkt dus we zien niet veel van de omgeving. Het is gewoon nog een dag blik op oneindig en gas geven. Tegen half 2 komen we in de buurt van Shanghai en zeggen we tegen elkaar: wat een stank hier in die stad. Als we dan vrij gemakkelijk het centrum bereiken en de ramen open doen valt de stank eigenlijk wel mee. Hoe kan dat nou? Nou gewoon omdat de leiding van de diesel weer is gaan lekken! Hoe is het mogelijk zo vlak voor de finish? Shangri-la hotel gevonden, auto in de parkeergarage en straks Wouter maar vragen wat te doen. Zo kan de toy niet de boot op want dan hebben we echt een probleem met zo’n dieselplasje onder de auto. Wouter bedenkt een oplossing van loskoppelen vlak voor de haven en dan motorruimte schoonspoelen en het laatste stuk slepen alsof de toy kapot is. Maar dat is pas morgen. Eerst vooral blij zijn dat wij onze finish weer hebben gehaald en dat blijft toch altijd weer speciaal. Het is toch niet vanzelfsprekend dat altijd alles goed verloopt en zeker deze reis hebben een aantal auto’s het erg zwaar gehad. We gaan met de groep eten in het naast het hotel gelegen restaurant en dat is erg leuk en lekker. De volgende dag staat er een stadswandeling gepland met een Nederlandse dame die hier 6 jaar woont. Vandaag is het wel redelijk helder en kunnen we wel de wolkenkrabbers zien. Erg leuke wandeling door steegjes en plaatsen waar je normaal als toerist niet zo snel komt. De skyline van Shanghai is mooi maar niet zo mooi als die van Hongkong vinden wij. Ondertussen gaan JW en Wouter naar de haven en we krijgen al vrij snel een sms dat alles volgens plan is verlopen en de toy in de haven staat. Vanavond gaan we met Erwin en Sandra en Peter en Ilse nog eten bij Morton’s net zoals in Singapore op de laatste dag van de challenge. Prima traditie die hopelijk net zo leuk is als toen. We proberen ons ticket nog te wijzigen naar morgen maar dat lukt helaas niet. Dus morgen blijven we nog 1 dag hier en dan lekker weer terug naar huis. Het was een hele mooie challenge, de toy heeft het zwaar gehad maar weer overleefd. Hele mooie dingen gezien en een echte uitdaging om te rijden, precies waar een carchallenge voor staat. Kwaliteit van hotels en eten wel minder dan vorig jaar. Wij zijn blij dat we vooraf hebben besloten om in Shanghai te stoppen en niet verder te gaan naar Tokio. Te lang voor ons en ook zeker voor Patrick z’n nek. Ik ben trots op hem dat hij bijna 10.00 km in z’n eentje heeft gereden en ons weer veilig bij de finish heeft gebracht ! Iedereen bedankt voor de vele likes en reacties op de facebookpagina en de site. Na een lange dag rijden heb ik niet altijd zin om nog te schrijven maar als ik dan de statistieken zie van het aantal gelezen berichten dan weet ik weer waar ik het voor doe. Heel leuk dat jullie ons weer gevolgd hebben!

8 Comments

Els en Lex

november 10th, 2015

Het was weer heel gaaf om dit alles mee te maken met jullie.

Lesley Noorland

november 10th, 2015

Hallo Elly en Patrick

Ik vond het heel erg leuk om de verslagen dag na dag te volgen.
Ondanks dat ik nauwelijks heb geliked heb ik alle dagen uitvoerig
gelezen en ervan genoten.

Wens jullie een hele goede reis naar Belgie. !!

Onno & Ingrid

november 10th, 2015

Het was weer leuk om met jullie “mee te rijden”, toch een beetje avontuur op afstand. Goede reis terug naar huis.

Peter en Nanja

november 12th, 2015

Bedankt voor jullie prachtige verhalen.

Martin Street

november 13th, 2015

Elly and Patrick,
Have really enjoyed reading about your trip, quite an adventure, well done!
Martin and Jocelyn.

BasP

november 16th, 2015

Fijn dat jullie alles gehaald hebben, jammer dat jullie al eerder opgehouden zijn, jij schrijft wat meer dan wat andere bloggers van deze reis.

Evert Jan Toonen

november 17th, 2015

Hey Elly en Patrick , het staat me bij dat bij de Toyote de brandstof leidingen van pomp naar verstuiver vernieuwd moeten worden na 150000 km of na 4 jaar , ik wil beslist geen best weter zijn , maar check dit na
Bij jullie Toyota agent .
Blij dat jullie een mooie reis hebben gehad ,en voor 2016 is het mijn planning om devolgende reis samen met jullie te beleven .
Groet Evert Jan

admin

november 18th, 2015

Goede raad altijd welkom Evert Jan! De toy gaat weer aan het ‘infuus’ en wordt helemaal klaargestoomd voor een volgend avontuur. Leuk dat je weer mee gaat!

Leave a Reply