Dagboek 14 oktober van Hamadan naar Teheran 500 km

We gaan met taxi’s naar een restaurantje en dit is wederom in een kelder. Geen idee waarom maar tot nu toe eten we altijd in de kelder. Ook hier staat de tl verlichting weer vol aan maar het eten is prima en Patrick krijgt een paar hele originele cadeautjes voor z’n verjaardag 😉 We besluiten met het grootste gedeelte van de groep terug naar het hotel te lopen want een beetje beweging kan geen kwaad na al dat zitten. Je voelt je hier overal compleet veilig en regelmatig worden we nageroepen uit langsrijdende auto’s : “Welcome to Iran ! “ In het hotel wacht dan nog thee en een verjaardagstaart voor Patrick. Erg leuk geregeld! Vandaag de etappe naar Teheran en het eerste gedeelte is gewoon een verbindingsweg met de gebruikelijke chaos. Na een paar tankstations hebben we eindelijk beet, deze heeft diesel en we rijden vandaag met 3 auto’s dus allemaal vol tanken. We hadden allemaal geen idee dat diesel zo schaars was hier. Vrachtwagens rijden tenslotte wel op diesel. De route gaat 100 km om Teheran heen en gaat naar het skigebied. Eerst zien we het niet zo zitten maar we besluiten toch te gaan. Gelukkig maar, want het is weer een prachtig stuk. We stoppen nog op een mooi plaatsje om wat te drinken en genieten op zo’n hang bank in het zonnetje. De temperatuur is in deze tijd van het jaar zó aangenaam. ’s Nachts rond 8 graden en overdag rond de 20. We klimmen dan naar 3400 meter en het skigebied is behoorlijk groot. Wat een geweldig zicht hier vandaan en het nodigt weer uit tot veel foto’s schieten. Dan afdalen naar de stad en dit doet een beetje denken aan Cairo van een paar jaar geleden. Wat een chaos, bizar. Gelukkig stuurt Patrick, anders waren we er nu nog niet geweest. Het hotel Espinas ziet er perfect uit en we hebben een heerlijk maaltijd in het mediterraans restaurant in het hotel. Iedereen is wel even klaar met de kebab. Herbert is aangekomen, de nieuwe bijrijder van Alfons. Maar dat betekent dat Koen helaas afscheid neemt. Morgen een vrije dag. Heerlijk even een dag geen auto rijden en morgen op ons gemakje Teheran bekijken. Er zijn best wat toeristen in dit hotel maar het voelt wel weer extra speciaal om in deze stad met je eigen Toy te staan.

One Comment

Esther

oktober 14th, 2014

Hoofddoeken staan wel chique. Beetje vol te houden of aftellen dat je met wapperend haar kunt zitten?

Leave a Reply