Dagboek 13 oktober van Samandaj naar Hamadan 260 km

Vandaag een korte dag naar Hamadan, maar 260 km. Het kan nog korter maar wij gaan natuurlijk binnendoor. Ilse en Peter rijden achter ons aan want zij hebben problemen met hun Ipad. En zonder MapsMe en Ipad kom je hier niet ver. En zeker op zo’n korte route is het leuk om samen te rijden. Grote kan koffie mee en op pad. We moeten dringend tanken en wij hebben geluk. Wij krijgen nog 80 liter en dan is alles op. Blijkbaar hebben een aantal mensen moeite om later ook nog brandstof te krijgen. En Joe is zo slim om benzine in z’n auto te gooien i.p.v. diesel. Gelukkig heeft hij nog niet gereden als Wouter aankomt en kan er 100 liter benzine uitgegooid worden. Nou 1 voordeel, het kost maar 14 cent per liter. Al snel gaan we een binnendoor weg op en het is hier zo geweldig mooi. Dan ook nog gravelweg en het plaatje is compleet. Wat is dit land mooi! Mensen zijn hier ontzettend vriendelijk en alles zwaait. Stoppen voor koffie op een verlaten paadje en de wind kan even door het haar. Geen politie te bekennen dus die warme lap van je hoofd ☺ We stoppen heel vaak om foto’s te maken en we rijden een dorpje binnen om iets te eten te zoeken. Als we in de drukke winkelstraat stoppen worden we meteen aangesproken of ze ons kunnen helpen en we worden door een scooter voorgereden naar een restaurantje. Net zoals gisteren in een kelder waar je niks verwacht, maar het ziet er weer goed uit en het eten smaakt geweldig. Het is veel rijst, kip en brood overal en altijd linzesoep en voor vegetariërs een soort dipje voor over de rijst. Heel smakelijk. Ook hier weer zo aardig, het halve dorp komt binnen kijken want er zijn buitenlanders in het dorp! Door verschillende mensen worden we uitgenodigd om bij hen thuis thee te komen drinken maar wij bedanken vriendelijk en vervolgen onze weg naar Hamadan. Maar de jongen staat er natuurlijk op dat hij ons met scooterbegeleiding weer naar de doorgaande weg brengt. Zou thuis niet meevallen om dit iemand te laten doen… Nu in hotel Arian. Niet de meest fancy plaats om Patrick z’n verjaardag te vieren maar om op je verjaardag in dit mooie land rond te rijden maakt het toch tot een geweldige dag!

4 Comments

angelique

oktober 13th, 2014

Die warme lap staat je toch chique El!!
Happy Birthday Patrick xxx

Frank Putters

oktober 13th, 2014

Van harte Patrick, fijne avond nog

Bas p

oktober 13th, 2014

Hallo, leuk om te lezen dat jullie ook weer mee zijn. Jullie verslag is een stuk overzichtelijker dan wat jw maakt. Goede reis en gefeliciteerd nog en doe maar alle challengers de groeten van mij. Bas (van vorig jaar)

José

oktober 13th, 2014

Staat je goed El die sjaal en Patrick gefeliciteerd .
Kus Jose xx

Leave a Reply