Dagboek 9 oktober van Avanos naar Malatya 465 km

16 man netjes om 5.15 uur in het busje. Het is een kwartiertje rijden naar de plaats waar de ballonnen opstijgen en daar krijgen we eerst een ontbijtje. We zien al snel dat we bepaald niet de enigen zijn vandaag. Het busje brengt ons naar de ballon en eerst denken we; wat een massa toerisme hier. Maar als we eenmaal allemaal in de ballon zitten en je ziet 170 ballonnen om je heen is het toch wel geweldig om te zien. Wat een business hier, 300 dagen per jaar varen ze. Het begint met een prachtige volle maan en als dan licht wordt zijn we net in de lucht. Wat een geweldig uitzicht! We hebben geluk dat er weinig wind is en we varen ongeveer een uur.. Iedereen vindt het super. Terug naar het hotel, spulletje pakken en er wacht weer een mooie etappe. De eerste 200 km gaat over doorgaande weg en daarna volgt een special stage. Deze 50 km onverhard zijn zo slecht volgens JW dat het beter is om achter elkaar aan te rijden. Nou, de weg is ook slecht. Het begint met veel gaten en kuilen en daarna wordt het gravel. Heel veel los gravel. De snelheid zit er goed in bij die mannen deze reis en de gele mini rijdt voorop en die rijdt standaard bloedhard. De haantjes gaan er achteraan en ik vind het af en toe op het randje van eng en een paar keer er zwaar over heen. Het draait hier in steile haarspeld bochten omhoog en door het gewicht van de toy schuiven we regelmatig over de weg. En een vangrail is hier niet. En een afgrond dat er hier is…. Ik vergeet gewoon foto’s te maken. We stoppen af en toe om de groep weer compleet te maken en gelukkig rijdt niemand lek. Dan is het nog 180 km naar Malatya en dat duurt dan nog tot 6 uur voor we in het hotel zijn. Iedereen is bekaf. Een lange maar hele speciale dag.

4 Comments

Nick

oktober 9th, 2014

Waauuhhhhww, schitterende foto’s . En eindelijk dirt road. Haha Enjoy .

Pa en Ma

oktober 9th, 2014

Wat een prachtige plaatjes,met mooie luchten ,en heel enge afgronden

Lex en Els

oktober 9th, 2014

Wat schitterend daar!!!!
Prachtig land.

Onno & Ingrid

oktober 9th, 2014

Patrick & Elly,

Fantastische foto’s vanuit de luchtballon, helemaal speciaal vanwege het schitterende landschap!

Leuk dat het nu ook echt onverhard wordt, daarvoor moet je toch echt buiten Europa zijn (op IJsland na dan 😉 )…. en het avontuur wordt steeds spannender met het volgende land in het vizier.

Veel plezier nog!

Groetjes,

Onno & Ingrid

Leave a Reply