Dagboek 8 oktober van Konya naar Avanos 380 km

We vertrekken vandaag al om kwart over 8 want de opgraving van Catalhöyük staan op het programma. Dit is op een uurtje rijden van ons hotel. Afgelopen zomer waren hier volop archeologen aan het werk maar nu is er niemand. Maar we kunnen er wel naar toe en het is de moeite waard om even te stoppen. Na een uurtje daar rond te hebben gekeken gaan we weer op pad. Vandaag ook weer alles binnendoor. De weg volgens het roadbook staat zelfs niet op de app dus het is echt navigeren. Zeker omdat we off road rijden en je zoveel stof van je voorganger krijgt is het opletten hier. Maar super leuk om te doen. Patrick is beter in off road rijden, ik in navigeren dus zo doen we het vandaag ook. Het landschap is zo anders dan gisteren maar zeker niet minder mooi. De prima huizen van gisteren zijn verdwenen en wat we hier zien valt allemaal in de categorie ‘opknappertje’ . Hier kom je ook weer ezels en paard en wagen tegen en op een bepaald moment lijkt het zelfs of je zo de woestijn in rijdt. Niet meer dan een soort gehuchtje met wat kippen rond de deur en dat is het dan wel. Maar…altijd wel een moskee in de buurt.Prachtig om je voorganger te zien rijden met al dat stof. Je houdt vanzelf afstand. We klimmen weer naar 2000 meter en we komen de hele dag niet lager dan 1000 meter. We zien dan een tankstation en denken daar een brood te kopen. Dan blijkt er ook een restaurantje bij te zitten en daar zit al een deel van onze groep. Wij schuiven ook aan en we eten hier super goed. Van die grote lange broden, heerlijke salades en van alles en nog wat komt er op tafel. Geweldig! En dat op een plaats waar je het totaal niet verwacht. De rit gaat door. Stukjes over doorgaande weg maar vooral over mooie bergpaadjes en door kleine dorpjes waar we door de lokalen behoorlijk worden nagestaard als we in kolonne voorbij rijden. Dan komen we bij de Keslik Monastery in Cappadocië. Net zoals de opgraving van vanochtend staat dit ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. Heel speciaal om dit klooster te zien en stoppen hier met Peter en Ilse. We krijgen een zogenaamde rondleiding maar als we betaald hebben is de gids verdwenen. We kijken zelf rond in deze grotten en op het laatst komt de gids tevoorschijn en moeten we natuurlijk thee drinken. Dan naar het hotel in Avanos. Morgenochtend worden we om 5 uur opgehaald om over dit prachtige gebied een ballonvaart te gaan maken. Dus morgen weer verslag en meer foto’s van dit prachtige Turkije.

Leave a Reply