Dagboek 30 september en 1 oktober van Praag via Ostravice naar Budapest 850 km

We zijn ’s avonds niet meer Praag in gegaan. We zaten veel te gezellig in de mooie bar van dit hotel en wederom heel goed gegeten. Aangezien het vandaag maar 400 km is naar Ostravice en Jan Willem waarschuwt dat daar weinig te beleven is, besluiten we vandaag maar eerst de stad in te gaan. Vlakbij ons hotel stopt de hop on bus en zoals gewoonlijk gaan we daar mee op pad. Wat een prachtige stad is dit. Moeilijk kiezen welke meer indruk maakt, Budapest of Praag. In ieder geval heeft Praag ontelbaar veel mooie kerken en dan te bedenken dat Tsjechië de meeste Atheïsten van Europa heeft. . De tour duurt bijna 2 uur en we gaan dan pas rond 1 uur weg. De rit naar Ostravice is niks bijzonders, behalve dat ze bijna overal aan de weg bezig zijn. Althans, er zijn veel wegversmallingen maar hard gewerkt wordt er zeker niet. We zijn tegen half 6 op de bestemming. Een hotel aan een golfbaan en dat is dan ook wel het enige vertier hier in de buurt. Maar het ligt hier prachtig en het is lekker rustig . Een beetje bijtijds naar bed want de wekker staat op 6 uur. 7 uur in de auto, vandaag staat Auschwitz op het programma. Dit is ongeveer 1,5 uur rijden en we willen niet te laat zijn omdat je anders achter lange rijen Aziaten aan kunt sluiten. Voor wie hier is geweest weet hoe indrukwekkend het is om hier te staan en met eigen ogen te zien wat zich hier heeft afgespeeld. Natuurlijk heb je er vaak iets over gezien op tv, maar het is erg confronterend om hier alle namen en vele foto’s te zien van mensen die hier zijn omgebracht. Rond half 12 beginnen we aan de lange weg naar Budapest. We twijfelen wat te doen; het roadbook geeft aan helemaal binnendoor en anders snelweg via Bratislava. Maar dat is wel 150 km verder. Hadden we dat toch maar gedaan want nu doen we echt de rest van de dag over dit stuk 2 baans weg waar we niet meer dan 40-50 km per uur kunnen doen. Het miezert zo’n beetje de hele dag en de omgeving, zeker dat stuk in Polen is ook behoorlijk triest. Maar zo komen we vandaag wel in 4 landen. Tsjechië, Polen, Slovakije en Hongarije. En in ieder land moet je weer een nieuw vignet kopen en achter je raam plakken. Lang leve 1 Europa! We slapen vanavond in de Hilton in het oude gedeelte van Budapest waar je een mooi uitzicht schijnt te hebben over de stad. Van 2 jaar geleden weten we nog hoe mooi Budapest ’s avonds is. En natuurlijk hebben we voor vanavond een tafeltje voor 2 bij Nobu gereserveerd!

4 Comments

Onno & Ingrid

oktober 1st, 2014

Lieve Elly & Patrick,

Wil je een spitsvondige leuke opmerking maken betreffende jullie mooie reis, wordt je plotseling toch even stil van jullie bezoek aan Auschwitz. Wij kunnen ons voorstellen dat dit veel indruk maakt. Bedankt trouwens voor de geschiedenisles op de laatste foto, dat is toch iets dat veel mensen denk ik niet weten.

Nog even terug naar jullie eerste dag, bij het zien van al de apparatuur in de auto kwam toch de gedachte op dat dit wel erg lijkt op het interieur van een Zilvergrijze Mercedes G van ene heer G.D ;-).

Heel veel plezier de komende tijd en wij rijden virtueel mee met jullie blog en de tracker (leuke feature, kun je precies zien hoe jullie rijden).

Groetjes,

Onno & Ingrid

Esther

oktober 1st, 2014

Budapest. Leuk! De kelder van het Hilton ook mooi. En Nobu? De volgende volgens mij pas weer in Dubai?

Els

oktober 2nd, 2014

Wat een prachtige4 en indrukwekkende foto’s en verhalen weer!
Nog een heel fijne reis verder.
Liefs, Els
Groet, Lex

Josephina

oktober 3rd, 2014

Leuk weer jullie te volgen mooie foto’s en mooie verhalen zet hem op xxx

Leave a Reply