Dagboek 28 en 29 september van Brasschaat via Fulda naar Praag 950 km

Met een stukje gezonde spanning vertrekken we om 11 uur thuis, uitgezwaaid door Marcel, Monique en Nikki. Voor de reis naar Singapore vorig jaar waren we echt heel nerveus maar dat was natuurlijk ook omdat we niet wisten hoe extreem de omstandigheden zouden zijn in Siberië en Mongolië wat betreft het weer. En het was de eerste keer in de groep. Nu weten we wat ons te wachten staat en hebben we vooral heel veel zin in deze reis. De auto lijkt binnenin wel op een cockpit van een vliegtuig met al dat nieuwe spul aan boord. De Ipad met een mapsMe app, de tracker, de dashboard camera en dan ook nog de gewone navigatie. Moet lukken zo :)Ondanks dat het zondag is is het heel druk op de weg en alleen bij Geel staan we al een uur in de file. Maar, de afstand is niet groot vandaag tot Fulda. Maar 460 km. Later gaat het lekker vlot en we zijn toch om 5 uur bij ons eerste hotel. Daar zijn Joe en Robert ook al en dat is een leuk weerzien. Later druppelt de rest binnen, zij zijn allemaal binnendoor gereden. Ook Evert Jan en Jan Willem kennen we natuurlijk van de vorige reis. We maken kennis met de rest en het is zo op het eerste oog een gezellige groep. Het zijn uiteindelijk maar 9 auto’s en dat lijkt ons een stuk prettiger dan de 18 van vorige keer. Ook met het eten is dit veel beter. Er is in een aparte ruimte een mooie tafel voor ons gedekt en het smaakt prima. Iedereen gaat bijtijds naar boven, toch vermoeiend zo’n eerste dag. De volgende morgen om half 8 ontbijten wat ook dik in orde is. Wij rijden niet de route van het roadbook maar besluiten over Pilsen te gaan. Daar stoppen we bij de oude bierbrouwerij waar het pils oorspronkelijk vandaan komt. Eerst iets eten en als we op de afgesproken tijd naar de balie gaan voor de tour blijkt de tijd niet te kloppen. Net een kwartier daarvoor begonnen en dan pas weer over 2 uur. Daar willen we niet op wachten dus dan maar door naar Praag waar iedereen ongeveer gelijk met ons aankomt in hotel Augustin. Wat een prachtig hotel is dit. Oud, maar net gerenoveerd, echt super. Straks Praag nog even in, want daar zijn we nooit eerder geweest. De kop is er af!

2 Comments

Peter Bloemendal

september 30th, 2014

Patrick en Elly,
Leuk dat jullie weer een mooie trip gaan maken, we gaan jullie weer volgen.
Goede reis en veel plezier,
Peter en Nanja.

Martin Street

oktober 1st, 2014

Patrick and Elly,
Good to see you are off on yet another adventure!
We will follow you with interest.
Love and best wishes.
Martin and Jocelyn.

Leave a Reply