Dagboek 2 juni van Banff naar Jasper 300 km

Het regent als we wakker worden op deze mega grote camping. Ruim 1500 plaatsen zijn er hier verdeeld over 3 locaties net buiten Banff. Over 2 weken is het hier bomvol. Nu nog niet voor te stellen, maar voor ons ideaal natuurlijk dat het nu nog zo rustig is. Vandaag verder de Rocky’s in. Als we net op weg zijn begint de lucht al open te breken en komt er een voorzichtig zonnetje tevoorschijn. We rijden over een soort B weg richting Lake Louise en hier kun je overal stoppen op mooie uitkijkpunten. Hiernaast loopt de snelweg #1 maar dat willen we natuurlijk niet. Na een paar keer stoppen voor foto’s en koffie zijn we in het dorpje Lake Louise. Het meer zelf ligt nog zo goed als dichtgevroren maar het zicht op de gletsjer er achter is waanzinnig indrukwekkend! We maken allebei veel foto’s in de hoop dat er straks een paar mooie tussen zitten. Hier zit het zusterhotel van dat van gisteren en we gaan ook hier lunchen. Niet buiten, dat is nog te koud maar wel achter een prachtig groot orangerie raam en zo hebben we toch prachtig zicht. Dan verder het national park in richting Jasper. Het ene na het andere mooie meer met lichtgroen water laat zich zien en er ligt ook nog heel veel sneeuw. Noorwegen was prachtig maar dit is toch wel net zo mooi. De MAN moet serieus werken hier en op het hoogste punt zitten we net boven de 2000 meter. Hoe ruig is dat met je eigen vrachtwagen in de Rocky Mountains?! Prachtige natuur maar er ontbreekt 1 belangrijk detail: dieren. Wel hebben we gisteravond nog een Eland gezien maar helaas geen foto. Je zou hier toch op z’n minst veel vogels verwachten of wat ander wild en ja, het wachten is ook nog steeds op die beer… Je zou toch denken na al dat Afrika dat onze ogen redelijk getraind zijn op het spotten van wild. 45 km voor Jasper is het bingo. Een zwarte beer nog al liefst in de berm op z’n gemakje gras aan het eten. WAANZINNIG! We stappen snel uit en kunnen redelijk dichtbij komen. Maar ja al snel stoppen er meer auto’s en vindt hij het te druk worden blijkbaar en is hij snel weg. Maar, we hebben foto’s! Ondanks dat we maar 300 km gereden hebben vandaag is het toch half 7 voordat we op de camping zijn net buiten Jasper. Een dag met een goud randje!
Later meer foto’s in de galerij

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

7 Comments

angelique

juni 3rd, 2014

Wat gaaf!! xxx

Nick

juni 4th, 2014

Yoggi Bear, finaly. Haha

Jose

juni 5th, 2014

Wat is het weer mooi allemaal en ook weer leuk om te lezen.xx

Loek en Linda

juni 7th, 2014

Lieve Jullie, met regelmaat kunnen we in Sudan The MAN site lezen. Modder klinkt dan zo ver weg, bijna vreemd. Geniet van alles. Spaar mooie momenten voor jezelf en ons. Warme knuffel (49c)vanuit Rotana.

admin

juni 10th, 2014

Dank je wel! Lekker warm in Rotana 🙂

Patrick Maezele

juni 8th, 2014

We hebben jullie MAN zien staan op de parking van Lake Louise op 2 Juni!!! Happy trails nog verder !!!

admin

juni 10th, 2014

Bedankt, jullie ook nog een mooie reis!

Leave a Reply