Dagboek 31 mei en 1 juni van Swift Current naar Banff 700 km

We vertrekken eigenlijk al een beetje te laat maar we hebben weer eens wat nieuwe problemen met het internet die we ondanks van alles proberen nog niet definitief opgelost krijgen. Om half 11 op pad ( en gelukkig hebben we er weer een uur bij gekregen vandaag ) en nog 550 km te gaan tot de camping die we hebben gevonden. Foto van het adres gemaakt, appeltje eitje zo lijkt het. De weg is onvoorstelbaar kaarsrecht en saai en dit lijkt me een mooi stuk om te testen met die auto’s waar je op de achterbank kunt gaan slapen tijdens het rijden. Behalve een jaknikker hier en daar en heel veel zwarte koeien is er helemaal niks. Maar hier waren we ook al voor gewaarschuwd. We rijden om half 5 in de buurt van de camping maar die is op het opgegeven adres niet te vinden. Op een smal landweggetje keren en proberen uit dit afgelegen gedeelte van Calgary te komen. Het zou ook veel dichter bij de stad moeten zijn. De navi geeft ook nergens in de buurt een camping aan en internet, helaas. Zelfs 3G op de telefoons doet niks. Overal zoeken en doen, maar alles behalve een camping. Het is dan al 6 uur als we maar besluiten richting Banff te rijden waar we morgen heen willen. Dan maar geen Calgary downtown. Even lijken we dan nog geluk te hebben, er staat een camping aangegeven 16 km van de weg af. Ook hier is het verlaten van alles en wat we ook zien, geen camping. Dan maar de eerst volgende richting Banff. Dat is in het plaatsje Cochrane en blijkt geen camping maar een bedrijf met campingartikelen te zijn. Ggrrrr, we zijn het zat en willen stoppen. Er blijkt hier nog een camping te zijn en die is vol. Vandaar dat we midden in het dorp een paar campers zagen staan op de parkeerplaats van de Walmart. Er zit niks anders op om ook daar aan te sluiten. Niet helemaal ons ideale plaatje voor vanavond maar we zijn er echt klaar mee voor vandaag. Luiken dicht en je weet toch niet waar je bent. Natuurlijk blijkt dan ook de vers watertank leeg te zijn ondanks dat die nog behoorlijk water zou moeten hebben. Niet onze dag vandaag. We slapen toch wel onrustig en horen van alles rondom de auto. Maar bijtijds opstaan en naar Banff vandaag. Nu wordt het opeens mooi hier. We zien de Rocky’s al liggen in de verte en het is een prachtige heldere dag. We zitten hier al snel op 1500 meter zonder dat je het echt beseft. Waanzinnig mooi en we stoppen midden in dit wintersport dorp. Wel erg toeristisch natuurlijk en we wandelen op het gemakje richting Fairmont Spring Hotel. Lange tijd het grootste hotel van de wereld geweest en heel erg oud. Volgens de verhalen heeft de rich en famous hier gelogeerd. Het ligt ook echt mooi hier en we lunchen op het terras. Geweldig leuk. Net buiten Banff vinden we een grote mooi camping ( ja, vandaag werkt ons internet weer en de navi weer niet al te best ) en vinden we het mooi geweest. Afgelopen 2 dagen veel gestuurd, dus kleine pauze. Morgen de Rocky’s in en richting Lake Louise en Jasper. Meer foto’s in fotogalerij Canada.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply