Dagboek 19 december van Guillin naar Nanning 550 km

Om acht uur vertrekken. Is het plan dan. Opnieuw staan we met z’n allen klaar op de parkeerplaats van het hotel als er 1 stel z’n kaartje van de kamer niet heeft ingeleverd en er een blikje cola niet is betaald. Dan blijven er 18 auto’s staan. Ja, we zijn wel in China natuurlijk. Nou, om kwart voor 9 is alles opgelost en gaan we weer richting zuid. Vandaag al 12 graden en een zonnetje. We zijn allemaal net van die spinnende poezen, overal waar we even stoppen staat iedereen naast z’n auto van de ‘ warmte’ te genieten. De groep wordt weer opgesplitst wat ook wel een goed plan is. Wij gaan mee met de groep dit niet 2 uur stoppen in een toeristisch stadje waar ik de naam van kwijt ben maar wel de binnendoor weg nemen naar Nanning vandaag. Wederom een fantastische etappe over het platteland en woorden schieten tekort om te vertellen hoeveel moois we vandaag weer zien. We komen ook door het Karsgebergte. Heel erg mooi, het is net of alle mini bergjes zo uit de lucht zijn komen vallen. Hopelijk komt dat een beetje over op de foto’s. We lunchen weer ergens in een stadje met 10 man voor 7,5 euro! Echt waar en nog lekker ook. We zijn rond half 6 bij ons hotel, wat een relaxte dag zeg. Ons ‘ golden diamond hotel ‘ is van buiten ook echt golden diamond maar van binnen ziet het er heel goed uit. Tot zover in China is het allemaal goud en glimmend. Het woord minimalistisch moet hier nog uitgevonden worden. Maar wel erg leuk om te zien dat onze smaken over inrichting en verlichting e.d. zo ver uit elkaar liggen. Onze gidsen hebben voor ons allemaal een persoonlijk cadeau, een soort asbak waar aan de onderkant onze naam, nummerplaat van de auto en de afgelegde route in China op staan. Erg origineel cadeau. Zij hebben al veel mensen hier door China rondgeleid maar nog nooit Nederlanders door dit gebied. En zo is onze laatste nacht al weer in China gekomen. Morgen om 6 uur op want de grens met Vietnam wacht en dat zou best wel eens een lastige en lange grenspassage kunnen worden.

Leave a Reply