Dagboek 20 december van Nanning naar Pingxiang 180 km

De dag verloopt iets anders dan gepland. We vertrekken weliswaar om half 8 maar al bij het eerste tankstation komt iedereen tot de ontdekking dat we een verkeerde weg rijden. Althans, volgens het roadbook. Wat blijkt nu; er is miscommunicatie geweest tussen de gids en de organisatie. De gids dacht dat we de grens over zouden gaan bij Pingxiang en onze gids staat 150 km meer naar het oosten op ons te wachten aan Vietnamese kant. Deze grensovergangen zijn natuurlijk aan beide kanten voorbereid op onze komst maar ja, nu hebben we wel een probleem. We moeten het land uit daar waar onze Chinese gids heeft gepland want daar krijgt de organisatie de borg terug die voor alle auto’s is betaald. Ja en grensovergangen zijn hier net een beetje lastiger en vooral minder soepel als op de meeste plaatsen in Europa.. Op het bakje van de organisatie horen we dan dat er besloten wordt om in Pingxiang een hotel te boeken en dan de gids naar de grens om te zien wat hij kan regelen. Wij gaan maar op ons gemak dit stadje in, maar we balen natuurlijk wel. Juist voor vanavond staat Halong Bay gepland waar we een nacht op een boot zouden slapen en varend Halong Bay zouden bekijken. Nou, bekijks hebben wij in ieder geval in dit stadje want hier komen volgens mij zelden of nooit toeristen. We komen langs een zaakje waar een kindje in een box staat en daar maken we foto’s van. Dan blijkt dit een ‘ fotozaak’ te zijn en de ouders van het kindje willen dat wij poseren met hun kind. Hilarische toestanden als er een opstelling wordt gemaakt en een heuse portretfoto wordt gemaakt van Ingrid, mij , de moeder en het kindje. Op hun aanraden eten we bij een Vietnamees restaurantje en alle mensen zijn hier super vriendelijk. Alle auto’s worden gewassen bij het hotel en we improviseren een terrasje op de parkeerplaats met laatste drankjes en kaasjes bij iedereen uit de auto. Er wordt in ieder geval veel gelachen. Zoals verwacht horen we dan om 5 uur dat het vandaag niet gaat lukken. Rond 7 uur krijgen we dan wel de bevestiging dat we morgen hier de grens over kunnen maar er schijnt wel voldoende geld voor te zijn betaald onder tafel. Normaal duurt zo’n procedure om de grens over te steken 3 dagen, maar gelukkig lijkt het dat we nu maar 1 dag verliezen.

Leave a Reply