Dagboek 16 oktober Alexandrie

Alles verloopt soepel. Die Ahmed kan ons inderdaad helpen, er gaan voldoende boten naar Europa. De Toy kan gewoon in een hoge container zodat de daktent er op kan blijven en wordt verscheept naar Rotterdam eind van de week. Gisteren moest Patrick weer mee naar de traffic en dat was blijkbaar weer ene grote chaos. Dat kantoor blijkt ook voor soort auto keuring te zijn of zo waar weer honderden schreeuwende Egyptenaren staan te roepen bij ieder mapje papieren wat omhoog wordt gestoken. Je snapt trouwens niet wat hier zo’n auto keuring in kan houden. Gisteravond hebben we nog staan kijken langs de weg; 80 % van de auto’s heeft geen goede verlichting, of hooguit 1 lampje. Wij rijden voor de veiligheid altijd met verlichting, ook overdag. Daar wordt je ook constant op gewezen. Degene die hier werkende verlichting hebben doen het echt pas aan als het pikkedonker is. Ze zijn blijkbaar bang dat de accu verslijt! Patrick is nu weer naar Ahmed voor betaling en nog meer papierwerk. Zonder zo’n regelaar zou het niet veel worden hier. De Toy staat hier als enige auto recht voor de deur van het hotel, want de parkeergarage is te laag. Wat ziet die auto er uit. De laatste 2 dagen van onze reis hebben we een aantal stukken over net nieuw aangelegde teer moeten rijden. En die teer was nog niet droog. De spetters zitten werkelijk tot aan het dak en al onze kleren zitten natuurlijk ook onder. We wilden eerst de auto nog gaan wassen, maar bij nader inzien laten we het maar lekker zo. Des te minder kans dat iemand probeert de boel open te breken. Net nu alles geregeld en gedaan is krijgt Patrick een antwoord van een rederij dat er een nieuwe verbinding is naar Turkije. Hadden we dat antwoord maar 3 dagen eerder gekregen dan was dat een super oplossing geweest. Ik zat net terug te kijken hoe lang we nu onderweg zijn geweest; Op 14 oktober 2010 is de auto in de container gegaan in Nederland en op 14 oktober 2012 zijn we aangekomen in Alexandrië. Het aantal dagen wat we alles bij elkaar onderweg zijn geweest is 88 en het totaal aantal kilometer is 22.871. En niet 1 lekke band gehad. Goed gekozen Leo, die BF Goodrigde! Ondanks dat we het niet helemaal hebben kunnen afmaken zoals gepland hebben wij een fantastische reis gemaakt en ben ik enorm blij dat Patrick me heeft overgehaald om aan dit avontuur te beginnen. Ik had nooit kunnen denken dat ik dit zo leuk zou vinden. Het is natuurlijk super om zo’n reis met z’n tweeën te kunnen maken. De laatste week van deze reis is als een goed boek; je kijkt zo uit naar het einde en naar de goede afloop maar als het einde daar is baal je dat het afgelopen is! Gelukkig heeft Patrick al weer gezorgd voor een nieuwe uitdaging; binnenkort is onze vrachtwagen klaar en gaan we met deze auto aan een nieuw avontuur beginnen. We krijgen dan ook een nieuwe website; www. losttracks.org. We willen iedereen bedanken voor het mee reizen met ons en voor de vele leuke reacties. Dat heeft het bijhouden van het dagboek nog leuker gemaakt!

Leave a Reply