Dagboek 14 oktober terug naar Alexandrie 500 km

Zoals ik vorige week met een aantal vlooienbeten van de ferry kwam, zo heeft Patrick ze vandaag. Ja, dat was een beetje te verwachten. We hebben slecht gedroomd vannacht of nee, het is echt waar, we moeten terug richting Alexandrië. Ik heb helemaal geen oog dicht gedaan, Patrick gelukkig wel. Hij rijdt tenslotte ook alles. Ik geloof dat ik het laatst gereden heb in Zambia. We gaan op ons gemakje terug naar Alexandrië en bedenken een plan B. Patrick had vooraf al het nodige zoekwerk gedaan toen Libië nog helemaal op slot zat. In die tijd was er nog een ferry naar Turkije en dan hadden we zo Europa in kunnen gaan. Maar die boot is sinds 2 maanden ook uit de vaart. Dan via midden oosten is helemaal geen optie. Veel te gevaarlijk. We hebben van Kamal al een kaartje gekregen van een vriend van hem die hier in de haven papierwerk regelt voor het geval er iets mis zou gaan. Die hebben we gebeld en volgens hem is er op dit moment geen enkele mogelijkheid om met auto naar Europa te gaan. Alleen in een container en wij terug vliegen. We komen rond 12 uur in Alexandrië en deze stad staat helemaal niet in de navi. Zo goed als tracks for africa is in het zuiden , is het eigenlijk sinds Ethiopië al veel minder en nu helemaal slecht. Deze stad is ook zo giga groot en net zo’n drama om door heen te rijden als Cairo. Gelukkig heb ik in die 2 jaar wel redelijk kaart leren lezen ( en dat voor een vrouw ) en vinden we de four seasons . In dit hotel wilde ik al slapen in Cairo maar dat was te ver weg. Ironisch dat we het nu wel vinden, terwijl we nu juist het liefst in een tentje in Libië hadden gelegen. Maar goed, de eerste teleurstelling is voorbij, de auto doet het nog super, we mankeren zelf niks en we zijn tenslotte toch tot aan de middellandse zee gekomen! We lunchen heerlijk in de tuin van het hotel, het is nog super weer en zometeen komt Ahmed hier naar toe om de mogelijkheden te bespreken. Komt vast allemaal goed!

Leave a Reply