Dagboek vrijdag 13 juli (!) van Marsabit naar Moyale 250 km

Het wordt een onrustige nacht. Veel bavianen, maar vooral heel veel hyena’s ! Gelukkig hadden we al ons afval wel in de auto gedaan maar je hoort en ziet ze steeds lopen. We hebben er in ieder geval 8 geteld. Als je er dan ’s nachts uit moet is het toch een snelle stop hoor. We hebben de wekker op 6 uur gezet want vandaag wacht de 250 kilometer naar Moyale die schijnbaar heel, heel slecht zijn. Het was wel heerlijk koel vannacht in de tent en we zitten ook vanochtend lekker met de fleece aan. Prima plek geweest voor deze nacht en we zitten om kwart over 7 in de auto. Het is inderdaad bar slecht, veel wasbord weer maar ook heel veel stenen, vreselijk. Het landschap wordt ook steeds droger en na 100 kilometer begint het echt op woestijn te lijken. En bij een woestijn horen kamelen en die zijn we volop. Super om te zien. Verder af en toe een paar mensen en je vraagt je echt af waarom ze niet 200 km verderop gaan wonen in plaats van hier in dit droge arme stuk land. Hier is de weg echt het slechts en komen gemiddeld aan nog geen 30 km per uur. Dan begeeft plotseling de radio het en de meters op het dashboard. Lastig, maar gelukkig doet verder alles het nog. De auto rammelt zo hard dat we steeds verbaasd zijn dat alles nog heel is. Tot…..55 km voor de grens. De voorbumper zakt naar beneden en vooral in het rechter voorwiel hapt de bumper. 33 graden is het dus niet ideaal om te gaan sleutelen maar Patrick weet gelukkig na een uur de bumper weer wat omhoog en vast te krijgen ondank dat hij niet precies het juiste gereedschap heeft. We gaan nu nog langzamer omdat we bang zijn dat het weer los gaat. Uiteindelijk komen we heel in Moyale en vinden daar weer een garage die het goed vast zet en zelfs vast last. Wij kennen inmiddels heel wat garages in Afrika! We gaan naar de camping van KWS ( Kenia Wildlife Services ) en ook dit is weer een veilige plaats. Potje koken en heel erg moe zijn van deze inspannende dag.

Leave a Reply