Dagboek 10 Juli van Nairobi naar Nanyuki 350 km

Gisteren een heerlijk relaxed vluchtje gehad van maar 7,5 uur naar Nairobi. Daar stond onze chauffeur al klaar om ons naar Jungle Junction te brengen. Onderweg nog even gestopt vor een pizza en natuurlijk ook 1 voor de chauffeur. Die wordt bewaard voor thuis, voor de kindjes zegt hij. De auto staat er super bij, vandaag nog gewassen, daar hou ik van! Het is ontzettend druk bij JJ, allemaal daktenten omhoog en ook alle kamers bezet.We drinken 1 glaasje wijn en kruipen dan in de daktent, leuk! We hebben dan voor vandaag afgesproken met Robert. Hij werkt voor een safaribedrijf wat weer van een kennis is van Jim Vermeulen. We hebben pas 3 weken geleden van deze mensen gehoord. Ook zij zijn verliefd geworden op dit continent en zijn bezig om een waterput te maken bij een dorp een uur ten oosten van Nairobi. Wij kregen 3 weken geleden de vraag of we financieel wilden mee helpen en nu we zo onverwacht hier zijn dachten we dat het leuk was om ook deze plaats te bezoeken. Het plaatsje heet Ngu Nyumu. Robert en zijn vrouw omen naar Jungle Junction en samen rijden we naar hun dorp. Erg leuk om dit allemaal te zien. De plaatselijke jeugd verdient hier zijn geld in een steengroeve waar ze de hele dag zitten te hakken en aan het eind van de week een wagen vol steen hebben die dan 80 dollar opbrengt. Dit moeten ze wel met een aantal mensen delen. Heel zwaar werk. Robert laat ons zien dat een waterput hier echt nodig is, de dichtsbijzijnde is 10 kilometer hier vandaan en het is echt super droog hier. We krijgen van hun allebei een cadeautje en zijn daar eigenlijk heel verlegen mee. Natuurlijk moeten we ook mee lunchen. Er is speciaal voor ons een kip geslacht vandaag…. Om 3 uur moeten we toch echt vertrekken want we willen nog een stukje noord. Om half 8 zijn we dan in Nanyuki. Deze plaats is ons door Robert aangeraden en het lijkt weer zo’n typisch afrikaans hotel met voornamelijk conferentiegangers. Zo’n hel verlichte eetzaal, maar verrassend goed eten. Natuurlijk zijn we hier dan weer wel de enige blanken. Het was vandaag heel koud, heel de dag de fleece aan en nog koud. Zelfs thuis is het warmer op dit moment! Foto’s komen later want het internet is hier drama. Als iemand ook wil mee helpen aan het project van Marja Straus voor de waterput en zeker wil zijn dat iedere euro ook echt hier aan komt dan heel graag een gift op rek nr. 50.72.04.158 tnv Keniashop te Haarlem. Iedere 70 euro staat voor een meter pijp voor de waterput! Ngu Nyumu zal iedereen heel dankbaar zijn!

Leave a Reply