Dagboek 11 juli naar Samburu

Toch geen verkeerd hotelletje. De kussen ruiken niet helemaal naar viooltjes maar daar doen we ons shirt van vandaag om heen. Dat ruikt toch beter. We krijgen ook weer een prima ontbijtje en de mensen zijn hier wederom erg vriendelijk, zoals we van Kenia gewend zijn. We gaan richting Samburu vandaag, een ander natonal park. Het is niet zo heel bekend maar daarom misschien niet zo heel druk. De weg er naar toe is super goed, behalve dat er regelmatig drempels in zitten die niet altijd vooraf worden aangekondigd. Er zijn ook regelmatig politiecontroles maar daar hoeven wij als buitenlanders nooit te stoppen. Ze steken slechts hun duim op. Erg leuk. We komen langs Mount Kenia national park en het gaat hier tot 2.600 meter. We rijden door de mist en het is slechts 14 graden. Wel prachtig mooi hier en natuurlijk heel groen. Als we weer dalen zien we enorme akkers met graan, ziet er allemaal goed uit. Na 130 kilometer zijn we al bij de afslag van Samburu en we gaan het park in. $ 60 per persoon en nog 30 voor de auto per dag. Het is het geld absoluut waard. Wat een prachtig park, de paden zijn heel goed onderhouden en we hebben nog nooit op 1 dag zoveel olifanten gezien, fantastisch! We stoppen rond half 2 voor een soepje, maar zitten snel weer in de auto. Het is inmiddels 32 graden. Wat een verschil met gisteren! Maar ja, hier zitten we ook maar op 800 meter hoog. We komen maar 2 auto’s tegen de hele dag en dat is altijd zo bijzonder. Je kan overal net zo lang blijven staan als je zelf wilt, niemand die je stoort. We gaan rond 4 uur uur op zoek naar de camping( Samburu public camp site) waar we van gehoord hebben van een Australier die we tegen kwamen. Super plekje aan de rivier, kan niet beter. Daktent open, slaapzakken luchten en lekker even in slaap sukkelen terwijl de ander camping gasten gaan rond rijden in het park. Het waait inmiddels behoorlijk en het zand zit in no time overal, vreselijk. De Australier komt nog wat drinken bij ons en zo zitten we nog lekker bij het vuurtje wat te fantaseren over Afrika.

Leave a Reply