Dagboek 15 augustus

Na een prima vlucht gisteren van Amsterdam naar Johannesburg, gaat het vandaag met SAA naar Lusaka. 3 vluchten per dag doen ze en allemaal bomvol. Het is dringen bij de vliegtuigtrap want het hagelt! Bij aankomst in Lusaka 2 uur later is het 25 graden dus de fleece kan uit. Er staat zoals afgesproken iemand van Gwabi river lodge op ons te wachten met een nieuw busje, echt mooi. We stoppen in het centrum zodat wij wat boodschapjes kunnen doen voor in de koelkast. Prachtige supermarkt en heel erg druk. Dan moet er nog een aanhanger opgehaald worden en is het inmiddels best laat. We moeten in Kafue overstappen in de auto van de baas, Toni die ook vandaag in Lusaka was. Het busje moet nl in Kafue blijven voor registratie of zoiets. Het is dan al half 6 en Toni besluit flink door te rijden om zo voor het donker in de lodge te zijn. Pffff wat ben ik blij als we er zijn, wat rijdt die kerel hard zeg! Recht voor de deur staat de Toy, gewassen en wel, op ons te wachten. Het is toch iedere keer weer een beetje spannend om de auto ergens achter te laten. We maken een praatje met de barman en hij vertelt dat hij 1 vrouw en 3 kinderen heeft. Hij zou graag meer vrouwen hebben zegt hij maar dat is in dit gedeelte van Zambia nogal duur. Hij heeft een deal gemaakt met zijn schoonvader voor 4 koeien heeft hij z’n dochter en de toekomstige kinderen gekocht. Zo krijgt hij de kinderen in geval van scheiding. Anders blijven ze van de vrouw. In het noorden van Zambia kost een vrouw en kinderen maar 2 geiten. Nou, we gaan bijtijds naar bed, kan Patrick zich bedenken of hij misschien ook wat vee kan inruilen hier…

Leave a Reply