Dagboek 28 juni

De wekker staat op half 7 want om acht uur worden we naar de luchthaven van Lusaka gebracht. We doen de laatste spullen in de auto en we kunnen met heel weinig bagage terug nu want alles is gewassen. Stuurslot er weer op en sleutels blijven hier. Het voelt heel goed om de auto hier achter te laten. Wat een super leuk plekje hebben we hier gevonden dankzij Marjolijn van exploretanzania.nl. Ze gaan hier binnenkort beginnen om de kamers te renoveren en dan is het helemaal leuk, de plek is al super. Omdat er alleen een Toyotabakkie beschikbaar is moeten Patrick en ik de voorstoel delen. We zijn dus wel blij als we er nu 2,5 uur zijn. Op het bakkie gaat nog iemand van het kamp mee naar Lusaka en houdt onze bagage in de gaten. Het is wel weer de moeite waard om dit stuk te rijden, want je ziet weer van alles aan je voorbij trekken. We zien een vrouw met 1 kind aan de hand, 1 op de heup en een grote kist bananen op haar hoofd. De luchthaven stelt niet veel voor, echt zo’n typisch Afrikaanse kleine luchthaven met bijna niks te koop. Nou ja in ieder geval vertrekken we op tijd en zijn om haf 4 in Johannesburg. Helaas krijgen we daar te horen dat onze doorverbinding naar Parijs maar liefst 7 uur vertraging heeft! We zitten nu dus in een hotel en maken van de nood een deugd en gaan heerlijk eten bij Villamoura in de stad waar we al eerder zijn geweest. Echt geen straf. Hopelijk dan morgen in de loop van de dag weer thuis, wat natuurlijk ook weer leuk is. We kijken terug op een super mooie en leuke etappe en we denken heel snel weer terug te gaan om de reis te vervolgen in Zambia en Malawi. Bedankt allemaal voor het lezen en reageren. Dat maakt het voor ons heel erg leuk om te doen!

Leave a Reply