Dagboek 20 November

Vanochtend om 6 uur is de boot in Kaapstad aangekomen waar onze container op staat! We zijn inmiddels al bestookt met emails van de agent die de afhandeling gaat verzorgen. Alle papieren moeten gescanned worden en een lijst van wat er precies in de auto zit. Gelukkig hebben we voor ons zelf een lijst gemaakt wat er allemaal in de kisten zit. De douane denkt natuurlijk dat er allerlei onderdelen e.d. in zitten waar ze fijn invoerrechten over kunnen berekenen. Dat wordt nog wat …Zoals het er nu naar uit ziet kunnen we dinsdag naar de haven om de papierwinkel in orde te maken.We hebben dan ook eindelijk een verzekering voor de auto, zelfs voor het cascogedeelte.Er is bijna niet één maatschappij die dit in dekking wil nemen voor deze landen. Na veel misverstanden,een berg papierellende, storing op de telefooncentrale van de tussenpersoon en nog veel meer , was vanochtend dan alles rond en is Martin in Rotterdam de polis op gaan halen. Hoe bedoel je 5 voor 12? Vorige week is dan ook eindelijk het carnet de passage binnengekomen, ook 5 voor 12! Hier ben ik nu al ruim 2 maanden mee bezig, wat een gedoe, met een bankgarantie en van alles en nog wat. Nou ja, het is er, zonder dat document begin je écht niks en kun je de volledige waarde van de auto in bewaring geven om te voorkomen dat je de auto daar verkoopt. Dat zagen we dus niet zo zitten. We zijn nu de laastse spulletjes aan ‘t verzamelen wat nog mee moet, o.a. sateliettelefoon, navigatie, camera enz. enz. Dit soort dingen toch maar liever niet in de auto mee maar in de handbagage. En zo begint het avontuur nu écht dichtbij te komen, maar daarmee ook dat we afscheid moeten nemen voor een maand van Parel & Meghan, want ja, de bewaking blijft natuurlijk wel thuis. We moesten dan gisteren ook nog met Meghan naar de dierenkliniek omdat ze zo erg mank bleef lopen. Overal foto’s van gemaakt, blijkt ze een hernia te hebben! Begin januari een mri laten maken om te zien of ze hier aan geopereerd kan worden. 100 pijnstillers mee voor de komende maand en hopen dat ze dan wat minder pijn heeft. Dit maakt het voor ons natuurlijk nog moeilijker om nu weg te gaan, maar gelukkig weten we dat Marcel & Monique heel goed voor die 2 zorgen!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

 

Leave a Reply