Dagboek 21 November

We zijn geboekt op de trein van 16.30 uur uit Antwerpen. Zwaar bepakt met roltassen ( het moet wel klein te maken zijn natuurlijk ) vertrekken we naar Antwerpen. We wisselen onze tickets in voor treinkaartjes, ook voor Martin en Jos, die de eerste week met ons meegaan, en zien dat we 1 zitplaats hebben en 3 overboekte tickets. Hmmm, wat houdt dit in?? Nou, gewoon, dat je tot Schiphol een staanplaats hebt! In de VS mag je zelfs van de luchthaven naar het autoverhuurbedrijf, een ritje van 5 minuten, nog niet blijven staan en hier flits je met 300 km per uur over het spoor! we worden in de trein geduwd bij wagon 13 en volgens iemand van het spoor kunnen we gewoon binnendoor naar onze wagon, nummer 16. Tuurlijk, met al die tassen, ongeveer 2 kilometer naar voor in de trein… We zien dat de trein overvol is en wachten in een halletje tot Rotterdam. Daar zullen Martin en Jos instappen. Gelukkig gaan er veel mensen uit in Rotterdam en hebben alsnog een zitplaats naar Schiphol. We gaan lekker wat eten bij de Japanner en slapen op Schiphol.

Leave a Reply