29 oktober van Trashigang naar Guwahati India 270 km

De laatste dag al weer in Bhutan. Jammer, want dit land heeft toch wel heel veel te bieden. Natuurlijk zijn er nog veel dingen die beter kunnen. Vooral het eten is nog behoorlijk dramatisch. Zowel bij het ontbijt, lunch als diner staan er standaard buffetten met altijd bloemkool, broccoli en frietjes. Écht ook ’s morgens ! Maar als je het vergelijkt met India en Nepal zijn er zoveel dingen beter. Bijna nergens afval langs de weg, ontzettend vriendelijk en zelfs de beesten lijken hier slimmer. In India ligt alles midden op de snelweg, hier lopen en slapen de honden en geiten gewoon in de berm. We beginnen alweer bijtijds aan de lange klim richting grens en Alfons en Wouter zijn al om 6 uur vertrokken. Wouter vanwege de verwachte onderdelen en dus reparaties. En Alfons vanwege geen vering. Weer de nodige oponthoud langs de weg ( waarom werken ze hier aan 1500 km weg tegelijkertijd en nergens is iets af ? ) De dieselstank is inmiddels echt vreselijk. Er wil eigenlijk niemand meer achter ons rijden vanwege de stank dus ik hoef niet uit te leggen hoe het ín de toy is zeker 😉 ? De grens gaat vandaag onvoorstelbaar snel. Deze grens is normaal helemaal niet open maar JW heeft iets met de gids geregeld. Hebben we toch nog iets aan die gids die overigens ook verplicht is hier. We krijgen zelfs in handje bij het passeren van de grens en ‘please come back soon ‘. Heel speciaal en we zullen altijd een goed gevoel overhouden aan dit mooie land. Zodra we India inrijden is de chaos weer compleet. Patrick pakt het zigzaggen weer snel op en dan is het nog maar 90 km naar het hotel van vandaag.Wat heerlijk om eens om 4 uur aan te komen zeg. Een splinternieuwe Radisson Blue, waanzinnig mooi. Of zou het komen door de magere hotels van de afgelopen paar dagen? Heerlijk met z’n achten een drankje en een snackje in de bar en daarna genieten van een echte douche en dito bed. Wat waardeer je dat dan toch weer!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply