Dagboek 16 oktober van Teheran naar Isfahan 450 km

We vertrekken om 8 uur uit deze miljoenenstad. Op zich komen we er met de waypoints redelijk snel uit maar we missen de afslag naar de graftombe van Khomeini We zien het niet zo zitten om weer terug te rijden en laten het maar voor wat er is. Later horen we dat het ook behoorlijk tegen was gevallen. De weg is prima en gemakkelijk vandaag. Alles tolweg en we passeren denk ik 5 tolhuisjes en we mogen als buitenlander weer nergens betalen. Alleen maar vragen wat we doen en bedanken dat we Iran bezoeken, maar betalen, niks er van. Bizar toch? Ook gisteravond terug met de taxi wilde de chauffeur eerst geen geld aan nemen. Als we maar een leuke avond hadden gehad en hij vond het niet nodig dat we betaalden. Natuurlijk hebben we dat wel gedaan maar hopelijk zegt dit alles toch wel iets hoe ze hier op toeristen reageren. Het landschap verandert hier ook behoorlijk. Het wordt kaler, droger, bijna alsof je de woestijn in gaat. We zien zelfs een paar kamelen. We zijn al bijtijds in Isfahan en ook dit is weer een hele grote stad, 3.000.000 inwoners. De gebruikelijke chaos om bij het hotel te komen maar zelfs dat went. Om 4 uur gaan we met de groep met een busje naar het grote plein hier in het centrum waar ook een enorme moskee aan ligt. Prachtig om te zien. Ze zijn daar net alles aan het klaar maken voor het vrijdag gebed. Het lijkt of alles in de steigers staat maar dit staat hier 6 maanden per jaar om in de schaduw te kunnen bidden..We lopen nog een rondje over de bazaar en je ziet hier behoorlijk veel toeristen en daarmee de gebruikelijke rommel die wordt verkocht. Leuk plein om te zien en het zou helemaal perfect zijn als hier een terrasje was met een koud biertje. Maar dat zal nog moeten wachten tot Dubai 🙂

One Comment

Dick van Vliet, Rotterdam

oktober 17th, 2014

Beste Patrick en Elly,
Met een gevoel van jaloezie lees ik jullie blog. En wat is het leuk en interessant om het te lezen en de bijgaande foto’s te zien. Ik wens jullie allemaal een mooi, spannend en veilig vervolg van deze reis.
Graag speciale groeten van een vriend aan Martin Grandia.

Leave a Reply