Dagboek 20-22 augustus van peace river near Bamfield 1250 km

Nog 1000 km naar Vancouver. Het is 6 graden als we wakker worden en er hangt een prachtige mist over het meer. Om half 8 zitten we weer achter het stuur en nu gaat het op moed. Na een paar uur rijden komt de zon tevoorschijn en is het zowaar 20 graden, heerlijk! Het laatste stuk komen we door Fraser Valley en het is echt prachtig hier. Zou ook de alpen kunnen zijn trouwens. We zijn om half 9 bij Capilano RV Park en we zijn echt blij dat we er zijn. Snel in een taxi naar een heel trendy sushirestaurant, Miku. Gevonden op tripadvisor natuurlijk. Hoe geweldig kan het zijn om weer in de bewoonde wereld te zijn met zulk lekker eten en zo’n leuk sfeertje. Zover ziet Vancouver er heel mooi uit. De ligging doet aan Hongkong denken. Bekaf zijn we om 11 uur en we slapen als baby’s. Lekker geen wekker vandaag en op het gemakje ontbijten. De camping ligt echt aan de rand van het centrum dus veel ruimte is er niet tussen de plaatsen en een nachtje hier staan kost ook 60$. We gaan begin van de middag op zoek naar een wasstraat en we hebben 2 adressen om langs te gaan voor de stalling. Bij de eerste is niemand maar bij de 2e gelukkig wel. Hier staan nog meer boten en campers en dit ziet er vertrouwd uit met 24 uur bewaking en alles. Dat is vast geregeld. Waar we ook zoeken en vragen, nergens een RV of truck wash. Dan maar met de hand op de camping waar alleen een slang hangt. Maar met wat improviseren ziet de MAN er na 1,5 uur toonbaar uit. We willen eigenlijk nog een dag in Vancouver blijven maar de camping staat bomvol en we moeten weg vandaag. Dan vandaag maar meteen naar Vancouver Island. Het is erg druk bij de ferry en we moeten 1.5 uur wachten tot we aan boord kunnen. De tocht is ook ongeveer 1,5 uur en geeft een leuk zicht op Vancouver. We worden natuurlijk weer door heel veel mensen aangesproken over de MAN maar gelukkig ook door iemand die een lodge heeft in Bamfield. We hadden nog niet echt een idee waar we heen wilden maar niet naar het drukke Victoria en omgeving. We hadden al een paar aanvragen gedaan om te vissen in Port Renfrew maar daar was alles al vol. Het is natuurlijk ook hoogseizoen. In Banfield kunnen we wel vissen volgens deze man en bij de lodge ook staan met de MAN. Dus daar zijn we nu naar toe onderweg. Hopelijk morgen bewijs van zelf gevangen vis. Zin in!

Leave a Reply