juli en augustus

De gang zit er goed in met de bouw van de ‘staff village’ zoals dat hier wordt genoemd. Zover zijn we heel tevreden. In het weekend wordt alles heel netjes achter gelaten en ook doordeweeks als de bouwers hier blijven hebben we absoluut geen overlast. Ze koken hun eigen potje en het geeft ’s avonds nog wat gezelligheid voor ons eigen personeel ook. Alhoewel Silias wel goed de Corona regels naleeft. Gewapend met een grote fles desinfectie middel  op de aanrecht houdt hij iedereen op gepaste afstand. Later blijkt ook waarom. Soms geeft de ‘Silias taal’ toch wel wat verwarring. Waar wij dachten  dat hij tijdens zijn verlof in juni al was gevaccineerd, blijkt hij nu pas afgelopen week zijn eerste vaccinatie te hebben gehad. Dat blijkt ook uit de kaart die hij vol trots komt laten zien en die bij M en M in de keukenla veilig bewaard moet blijven. Ook Monica heeft haar eerste vaccin gehad en is daar erg blij mee. Sinds deze week kan nu ook iedereen vanaf 18 jaar gevaccineerd worden en de cijfers gaan nu eindelijk een beetje  de goede kant op. Dus ook Cassius wordt nu ook aangemeld. Alhoewel hij andere dingen aan zijn hoofd heeft op het moment: zijn 2e kind is geboren dus snel de auto in, roze pakje kopen en snel naar huis om zijn dochter te gaan bewonderen. 

We horen om ons heen dat het internationale toerisme gelukkig weer een beetje op gang komt.Zeker nu er onlangs weer behoorlijk wat onrusten op een aantal plaatsen in het land zijn, houd je natuurlijk je hart vast voor iedereen die van het toerisme afhankelijk is. 

Ik krijg intussen éindelijk de mogelijkheid om 2 keer een vlucht uit te voeren om dieren te verplaatsen voor de Bateleurs. De eerste vlucht om een aantal  dieren uit het  ziekenhuis in Johannesburg naar Kimberley te vliegen, van waar ze terug het wild in worden geplaatst. 2 weken later komt er ’s morgens vroeg een aanvraag om dringend  een zieke flamingo vanuit Hoedspruit naar Johannesburg te vliegen. Het liefst nog diezelfde dag. Kan precies voor mij, want we staan de volgende dag gepland om naar Kaapstad te gaan. Ik app Monique of ze zin heeft om mee te gaan en zo zijn we een uur later samen met een zieke flamingo op de achterbank onderweg naar Johannesburg. Hoe gaaf ! Als er dan bij aankomst gevraagd wordt of ik voor hun social media de flamingo even wil vast houden bedank ik natuurlijk wel voor de eer :)Enfin, organisatie blij en vooral ik blij. Eindelijk met beesten achterin vliegen, fantastisch. We zijn ‘s middags om 3 uur dan al weer terug en horen dat de flamingo inmiddels aan een infuus zit en al weer behoorlijk opknapt. Ook al hou ik niet bepaald van vogels, dit geeft dit toch een super goed gevoel. Ik word nogmaals gebeld door de opvang hier in Hoedspruit en gevraagd of ik eventueel binnenkort een luipaard naar Mozambique wil vliegen. Wat denk je zelf ?! 

Wij gaan dan een weekje naar Kaapstad en Glory lijkt haar draai gevonden te hebben in ons huis. Alles ziet er tip top uit. Ze heeft zich natuurlijk wel wat vergist in het idee van in Kaapstad te wonen. Ons huis is met de auto maar 20 minuten van het centrum maar zij is nog niet verder geweest dan het centrum van Constantia. Gezien wij er niet zo vaak zijn is het leven daar natuurlijk best eenzaam. Maar alles beter dan geen baan. 

Vanuit Kaapstad vliegen we naar Nederland waar nog een paar dingen afgevinkt moeten worden. Op 1 dag heen en weer naar Spanje voor de overdracht van ons huis, mijn medische keuring die alleen maar in Europa gedaan kan worden én na 6 jaar moest ik weer een Engelse taal test doen voor mijn brevet. Gelukkig heeft het wonen in Zuid Afrika er voor gezorgd dat ik nu niveau 6 heb gehaald en is het onbeperkt geldig. Een druk gezellig  programma vol koffietjes en etentjes zitten we een week later al weer in het vliegtuig. Inclusief 5 koffers vol met spullen die Patrick her en der heeft besteld en verzameld bij Leo. Bedankt nog mannen en ik ben bang dat er nog meer aankomt … 🙂 

Er komt inmiddels al echt vorm in de nieuwe kamers en Monica twijfelt nog heel erg of ze zal gaan verhuizen of niet. Haar oude kamer heeft een eigen tv maar de badkamer moet ze delen. De nieuwe kamers hebben allemaal een eigen badkamer maar de tv komt in de gezamenlijke tv kamer. Ben heel benieuwd wat er gaat winnen.

Het is een hele koude winter in Hoedspruit. Natuurlijk zijn er dagen bij dat overdag zelfs de 30 graden worden aangetikt, maar de nachten zijn fris en de augustus wind is dit jaar serieus . Als we terug komen van een game drive heeft Silias altijd al heerlijk de haard  aangemaakt. Alleen is de laatste tijd dán onze favoriete zitzak al bezet!

Leave a Reply