15 september van HKNW naar HTZA

Patrick is pas tegen 11 uur gisteravond in het hotel. Nog snel even wat eten en zoveel bij te praten ! Gelukkig hoeven we vanochtend niet al te vroeg weg, we zijn pas om 9 uur op Wilson. Ook Patrick kijkt z’n ogen uit naar de drukte op dit vliegveld. We moeten nog even stoppen bij de douane maar verder is alles snel klaar voor vertrek. Aansluiten in een rij Caravans, het lijkt hier qua vliegbewegingen Schiphol wel. 2 banen tegelijk in gebruik en James en ik horen allebei dat we een klaring hebben voor de take off. James leest deze klaring ook terug. We vinden het wel vreemd dat er vlak voor ons nog een 206 kruist op de andere baan. En dat blijkt ook, als we los zijn horen we op de radio dat we geen klaring hadden… Vreemd, maar gelukkig zonder gevolgen. Er zou hier echt iemand extra moeten zitten want deze dame heeft het duidelijk veel te druk. Jammer genoeg is het de hele weg bewolkt en zien we Kilimanjaro wel boven de wolken maar niet duidelijk genoeg voor een foto. Vlak voor de daling trekt de lucht dan wel open en we hebben een prachtige approach over Zanzibar. Lekker weer op de instrumenten naar beneden en vlak voor de baan pas van de autopilot, geweldig ! Het is dan wel nog een klein uurtje naar de Melia, ons hotel voor de komende 2 nachten . Eigenlijk wel heel leuk om hier even rond te rijden en te kijken.
Er is ook in Tanzania niet veel veranderd sinds wij hier in 2010 waren. Heel veel rommel langs de straat, wat stalletjes met fruit, hier en daar een autokerkhof en duidelijk een Moslim eiland.
Blijft in dit soort landen toch altijd weer een rare gewaarwording als dan opeens zo’n mooie resort opduikt. Eerst lekker lunchen met z’n drieën en vanavond gaan we samen eten op het piertje. We hebben een prachtig huisje met super zicht over zee dus wij gaan hier wel genieten tot zondagochtend !

3 Comments

Werner Hendriks

september 15th, 2017

Wow, wow, wow!!!!!

Henk Hoefnagels

september 15th, 2017

Super Elly en Patrick,
This is GREAT and looks like a fantastic experience.
Regards Conny & Henk

Jose

september 17th, 2017

Hoi El
Wat een geweldige reis en wat ben je een stoer wijf.
Wij hebben je helemaal gevolgd natuurlijk .
Lieve Groeten van mij en Martin xxxx

Leave a Reply