9 september rustdag Corfu en 10 september van LGKR naar LGIR

Het komt met bakken uit de hemel blijkbaar in de nacht en het onweert ook flink maar ik slaap als een baby en weet dus van niks. Lekker op het gemak ontbijten, filmpje maken en dat soort dingen. Begin van de middag klaart het op en nemen wij een lekkere duik in zee. Zwaar leven die piloten…
Eind van de middag doen we dan nog wel iets nuttigs; Kevin heeft een programma van Q flights waar hij al mijn vluchten van komende week mee kan berekenen en op de SD kaartje kan zetten en dus zo in mijn G1000 kan over zetten. Dan scheelt al weer een heleboel natuurlijk.
We zijn niet echt gecharmeerd van dit bizar drukke hotel dus we zoeken het best bekend staande visrestaurant en dat is aan de andere kant van het eiland. Stukje rijden maar dan heb je ook een heel leuk plekje aan zee en heel lekker eten ( het gaat zeker weer vaak over eten hè )
De vlucht van vandaag is maar 2,5 uur en we mogen volgens Dimitri niet te vroeg aankomen op Kreta vanwege de drukte daar. We gaan dus pas om 11 uur naar het vliegveld. Handling staat al weer op ons te wachten en ik vind dit toch wel wat hoor. Je hoeft dus nergens in de rij, niet bij paspoort, niet bij security, niks. Overal worden wij gewoon als crew behandeld en met een eigen busje weer naar het vliegtuig gebracht. Hier komt de tankwagen naast ons staan en krijgen we al 45 minuten voor schema vertrektijd een klaring om op te starten. Práchtig eerste stuk langs wat kleine eilandjes voor de kust en alles loopt weer op rolletjes en Wuppie bromt tevreden.
Het laatste stuk is dan nog wel een uur over zee en we zien op een bepaald moment echt geen land meer. Kan ik vast wennen voor morgen voor de grote oversteek 🙂
Zo landen we om 3 uur op Kreta en horen we dat James inmiddels ook is aangekomen. Kevin en ik zitten net het vandaag opgenomen filmpje te kijken in het hotel als James zich ook meldt en het is leuk om nu eindelijk echt kennis te maken met hem. Raar idee vooraf om met iemand te gaan vliegen op dit stuk die je helemaal niet kent. Maar James is een hele vriendelijke, rustige kerel en ik ben er van overtuigd dat dit prima gaat werken. Kevin heeft mij dan al ( met tegenzin ) ’zijn’ sleutel van D-EWUP terug gegeven en overhandigt deze nu aan James. Heel raar dat ik nu vandaag écht voor het laatst met Kevin heb gevlogen. We hebben zo lang naar deze reis uitgekeken en nu zit het er al weer op !
Lieve Kevin, bedankt voor alle leuke tripjes die we samen hebben gemaakt, voor alles wat je mij de afgelopen 1,5 jaar hebt geleerd en vooral voor je gezelligheid en het vele lachen.Ik ga óók jou ontzettend missen maar weet zeker dat we jou heel snel een keer in Afrika gaan zien !
Morgen vertrekken James en ik om 07.30 uur locale tijd naar Hurghada waar we zullen tanken en inklaren in Egypte en dan nog een 2e vlucht naar Aswan. Een lange en spannende dag staat mij te wachten maar het goede nieuws is dat ik morgen al wel in Afrika ben !

One Comment

Pa en Ma

september 10th, 2017

Wat een mooi verhaal opnieuw,ben een beetje ontroerd dat dit nu afscheid is van Kevin,?
Maar ook wat een prachtige foto’s ,wat zien wij toch veel van de wereld ?

Wij wensen je samen met James een goede veilige vlucht,liefs van Pa en Ma

Leave a Reply