Laatste voorbereidingen voor de ferryvlucht

Nog een kleine 4 weken en dan is het zo ver! Dan gaan we D-EWUP naar Ximuwu, Zuid Afrika vliegen. Aangezien er ontzettend veel komt kijken bij zo’n ferry hebben we flyifcingehuurd om onder andere overvlieg vergunningen, landingsmogelijkheden en vooral brandstof te regelen tijdens deze reis. Eigenlijk ben ik natuurlijk al héél lang bezig in m’n hoofd met deze reis. We hebben diverse mogelijkheden bekeken hoe we meer brandstof mee kunnen nemen en wat de beste route is bijvoorbeeld. We hebben voor de route via oost Afrika gekozen omdat daar nog af en toe Avgas beschikbaar is en een aantal landen in West Afrika ook niet écht aantrekkelijk zijn om doorheen te reizen. Wel grappig dat ik nu op een aantal plaatsen zal komen waar ik eerder met Patrick was met de toy en waar ik van dacht dat ik nóóit meer terug zou komen. En vooral heel speciaal dat we deze reis al eens gemaakt hebben van zuid naar noord met de auto en nu dus omgekeerd met het vliegtuig.
De planning is om 7 september te vertrekken van Seppe samen met Kevin. Al sinds het behalen van mijn brevet mijn vaste safetypilot waar ik al ontzettend veel leuke tripjes mee heb gemaakt en veel van geleerd heb. Hij zal naast mij zitten tot Kreta waar we 3 dagen ( en een dag speling ) over gaan doen.
Dan komt de door flyifc geregelde Zuid Afrikaanse James naast mij zitten. James is ferrypiloot van beroep en doet dus niets anders dan vliegtuigjes van A naar B brengen. Hij kent alle vliegvelden waar we gaan landen en dat geeft een lekker gevoel . Vanaf Kreta vertrekken we op 11 september en worden het 2 lange dagen over landen waar je eigenlijk niet te lang wil blijven, namelijk Egypte en Sudan. De vergunningen voor deze landen zijn inmiddels al aangevraagd want lastig.
Over een week gaat D-EWUP naar vliegwerk holand op midden zeeland en dan worden de laatste aanpassingen gedaan zoals de extra tijdelijke tank inbouwen , nieuwe grovere banden monteren en een laatste jaarlijkse inspectie en onderhoudsbeurt. Inmiddels heb ik zelfs een heus ‘pilotenpak’ want dan word je blijkbaar in Noordelijk Afrika voor vol aangezien ?
Vanaf Kenia is er wel Avgas beschikbaar en dan zal ook Patrick de laatste 3 dagen met ons mee vliegen.
Ik vind het enorm spannend en heb er super veel zin in. Zoals het er nu naar uit ziet landen we dan op 19 september op Ximuwu !
Volg via deze link D-EWUP op haar vlucht

2 Comments

Martin Street

augustus 24th, 2017

Elly,
Good luck with your flight, may all your landings be as good as your take off’s !
Love the picture with the Captain’s 4 stripes, not so sure about the one on oxygen !!
Love
Martin and Jocelyn.

admin

augustus 30th, 2017

thanks so much Martin & Jocelyn ! Hope to see you soon !

Leave a Reply