Eerste etappe van Agadir naar Icht 391 km en 2e etappe van Icht naar Foum Zguid 361 km

De start is al heel vroeg. De motoren en SSV’s rijden zelfs al ’s avonds naar de start ( zo’n 200 km en ruilen dus meteen al hun comfortabele hotel in voor de tent. Patrick en Randel vertrekken rond half 7 om op tijd bij de start te kunnen zijn. In het begin ziet het er goed uit maar al snel zie ik op de tracker dat ze behoorlijk achterblijven. Later hoor ik dat Patrick een flinke steen heeft geraakt ( of misschien meer, maar dat verhaal komt waarschijnlijk later pas ) en dat ze flink stukken hebben. Spoorstang gescheurd, as naar achteren gedrukt en Randel lost het probleem tijdelijk op met een spanband en nog wat MacGyver trucks. Goed bezig navigator 🙂 De rest van het parcours vervolgen ze met zo’n 30 km per uur en zo komen ze gelukkig wel bij de streep maar wel met 5 uur achterstand. Het is dan inmiddels al een tijdje donker en behoorlijk uitgeput krijg ik Patrick om half 12 aan de lijn. Maar… hij klinkt vooral heel blij dat ze binnen zijn ! Vanochtend vroeg een appje: Draagarm, stuurstang en stuurkogels waren vannacht om half 4 weer gerepareerd. Hulde aan de mannen van 4×4 Ermelo !
Vandaag verloopt de etappe veel beter. Ze rijden lekker en halen veel van hun schade van gisteren in. Het is wel net zoals gisteren bloedheet zo’n 48 graden en zelfs met 6 liter water drinken hebben ze nog last van kramp. Morgen wachten de eerste duinen en staat er weer een zware etappe op het programma van 347 km naar Jrane. Hou ‘m heel mannen !

Leave a Reply