20 en 21 oktober naar Bamako en rustdag

Vandaag gaat het naar Bamako, de hoofdstad van Mali. Hier hebben we ook een rustdag waar iedereen wel naar uit kijkt. Maar eerst nog een stukje uitdagende weg. Hier zijn stukken jaren geleden geasfalteerd en nooit onderhouden. Dat is eigenlijk het slechtste om te rijden. Flinke putten af en toe en er sneuvelen al weer een paar schokbrekers hier en daar. De Toy blijft gelukkig heel. Later is er wel goed asfalt en wordt het drukker op de weg. Het is hier wel veel netter langs de weg. In Mauritanië hadden we af en toe het idee langs een vuilnisbelt te rijden maar dat is hier al beter geregeld. En groen dat het hier is. Misschien zijn de mensen op papier hier armer maar er groeit wel veel meer dan in Mauritanië. Gert heeft een hotel geboekt maar komt 4 kamers te kort. Wij ‘offeren ons op ‘ om naar een ander hotel te gaan met nog 4 anderen. Volgens Gert is Kempinski het beste hotel en na al dat kamperen klinkt dit erg aantrekkelijk. Maps.me brengt ons door het hectische verkeer daar waar dit en nog 2 andere 5 sterren hotels zouden moeten staan. Maar helaas. Geen van deze hotels is nog open. Af en toe vergeten wij dat we wel in Mali zijn en dat het hier lang onrustig is geweest en eigenlijk nog steeds. Hoe vredig het hier ook op het platteland lijkt, het noorden is natuurlijk niet helemaal pluis. Dan op zoek naar de Radisson. Die blijkt nog wel te bestaan en zit aan de andere kant van de stad. Grote poort en beveiliging voor de deur maar ze hebben gelukkig nog plaats. Het is zwaar vergane glorie maar de douche is heerlijk en iets breder bed dan de tent van 1.40 is toch ook wel even lekker ☺ Was afgeven en wat dingetjes in de auto nakijken en een uurtje heerlijk bij het zwembad. Voor vanavond staat er met z’n zessen een Thais restaurant op het programma wat we op tripadvisor hebben gevonden. En we willen toch ook wel iets van deze stad zien. Morgen verlaten we Mali alweer en komen dan in Burkina Faso, heel benieuwd wat dat weer gaat brengen !

One Comment

Guido en Ria

oktober 25th, 2016

Super Emile!

Leave a Reply