17 oktober

Vandaag verlaten we Mauritanië. Klein stukje asfalt en dan het zandpad op. Gert heeft deze route ook al 8 jaar niet meer gereden dus er kan iets veranderd zijn. We moeten bij een huisje wat moeilijk te vinden is de auto uit ons paspoort laten stempelen maar helaas is de douanier op vakantie. En een reserve is er niet. De gids regelt dat hij dit later gaat doen en we gaan op zoek naar het volgende gebouw 45 km verderop voor onze paspoorten uit te stempelen. Een geweldige rit door hoog gras en smalle karrrensporen en al snel verspreidt iedereen zich omdat het track inderdaad niet meer helemaal klopt. Wij blijven met Joris en Greet met hun G en wij zoeken onze weg via een paar nederzettingen en door droge rivieren en we vinden het alle 4 geweldig om zo onze weg terug te vinden. Er is tenslotte altijd een weg terug ! Maar het lukt en zo sluiten we later weer bij de groep aan. Echt midden in het niks staan een paar hutjes en daar krijgen we onze stempel. We maken ons laatste geld van Mauritanië op aan snoep en koekjes en delen dit uit aan de lokale kids. Lees: ze rukken het bijna uit m’n handen ☺ Het gaat weer verder over een prachtig track en af en toe staat er een eend vast in de rivier en valt er weer wat los te trekken. Maar…petje af hoe goed ze het hier weer doen. Het is hier veel groener en met acaciabomen en baobabs verwacht je elk moment een giraffe of een zebra !Ook de mensen zijn hier in Mali veel mooier en prachtig aangekleed. We doen dan de hele dag over 200 km en maken weer wild bivak met 5 auto’s op een mooie heuvel. De rest van de wereld lijkt hier gewoon niet te bestaan. Wat een topdag!


One Comment

Ilse

oktober 18th, 2016

Takelauto !!! Veel plezier weer verde groetjes aan de rest .

Leave a Reply