16 oktober naar Kiffa

Zo komen we om 5 uur door Nouakchott de hoofdstad van Mauritanie. De gebruikelijke Afrikaanse chaos natuurlijk en dan op zoek naar de camping van vanavond, auberge Sultan. Dit ligt direct aan het strand iets ten noorden van de stad. Iedereen is er al maar wij vinden nog een mooi plaatsje helemaal voor aan op het strand. De beloofde Lotte wordt klaar gemaakt en we zitten weer te smullen met z’n allen. De moeder van Gert en haar keukenteam krijgt groot applaus van iedereen voor hun kookkunsten. Op tijd de tent in want morgen is het weer vroeg dag. Ik heb dan werkelijk het mooiste uitzicht wat je kunt bedenken vanuit de tent; volle maan die over de zee schijnt, bijna zonde om te gaan slapen. Maar met het frisse briesje slapen we toch als roosjes tot 6 uur. Vandaag een flinke etappe van 650 km naar Kiffa. Dit is over de beroemde Route de ‘l Espoir. Maar eerst even boodschappen doen. Bij een klein winkeltje kunnen we alles kopen wat we nodig hebben en ze hebben hier verrassend veel. En overal heel goed stokbrood, dat hebben de Fransen hier goed achter gelaten. Het is weer een hele tour om de stad uit te komen want het lijkt wel overal markt. Je weet gewoon niet waar je eerst moet kijken. De alleroudste modellen mercedes kom je hier overal tegen maar in zo’n slechte staat dat ik zeker weet dat er niet 1 door de APK zou komen. Natuurlijke volop fruitstalletjes en veel aanbod van kamelenvlees. Ligt lekker in de volle zon, weegschaaltje er naast en verkopen maar ! Ook hier weer ontzettend veel road blocks waar je een zogenaamde fiche moet inleveren. Daar staan al je gegevens op van jezelf en je auto en die hebben we er nu al 40 in moeten leveren. Verder over het algemeen vriendelijk en dan mag je weer doorrijden. Dit is een drukke weg en we moeten met regelmaat vol op de rem voor overstekende beesten. Veel dood gereden kamelen maar die raakt niemand aan, want niet halal geslacht natuurlijk. Dus echt fris ruikt het hier niet met al die kadavers.
We komen door een aantal kleine dorpjes heen en het is hier echt smerig. Doet met al die dieren en dat afval langs de weg wel aan India denken. Voor de rest is het vooral kilometers maken vandaag want we moeten af en toe wel een beetje doorrijden om over 2 weken in Benin te kunnen zijn. Maar met een lekker muziekje op en af en toe wisselen lukt dat prima.We komen nu ook niet meer aan de kust en dat voel je goed. Vandaag 40+ en om half 6 in ‘pinnekeskamp’ is het al afgekoeld naar 37 graden ☺

Leave a Reply