10 oktober Dakhla

De hele week krijgen we al foto’s en berichtjes van Linda hoe leuk en goed de reis tot dusver verloopt. Na een kleine omschakeling van alleen maar denken aan huis bouwen in Zuid Afrika naar reizen door noord afrika beginnen we nu toch zelf ook wel heel veel zin in deze reis te krijgen. Zondagmiddag vliegen we van Amsterdam via Casablanca naar Dakhla waar we om 23.30 plaatselijke tijd landen. Er zijn nog ongeveer 30 man ( lees: alleen maar van die surf dudes ) die naar Dakhla Attitude gaan. We worden verdeeld over een paar enorm oude auto’s en wij belanden op een geïmproviseerde achterbank van de oudste Toyota landcruiser die we ooit hebben gezien. Er zit een lek in dat ding en daardoor lijkt alsof de uitlaat direct naar binnen blaast. We zijn blij als we na een half uur bij het ‘hotel’ zijn. Zoals altijd in Afrika is de transfer vanaf het vliegveld niet het veiligste stuk van je reis. Helaas is zowel de bar als het restaurant gesloten en is het een speurtocht in het donker waar onze kamer ligt. Flink wat trappen op en af vinden we het dan toch en vallen meteen in slaap. Het is dan ook al 2 uur.
De volgende ochtend blijkt hoe populair dit hotel is. Restaurant bomvol met alleen maar surfers en later een leuk gezicht als iedereen het water op gaat. Wij nemen nog een massage op het strand ( het er van nemen wanneer het kan natuurlijk )en Patrick heeft al contact met Gert. Ze zijn onderweg van Tantan naar Dakhla en sturen ons de coördinaten van waar het bivak vanavond is. Een auto van het hotel brengt ons daar naar toe in een half uurtje en daar staat de Iveco van Hugo al. Hij en Jan hebben de hele nacht doorgereden en liggen nu te slapen. . Het bivak is direct aan zee en is naast een oesterkwekerij. Hoe kan ik het zo treffen, die zijn voor vanavond al besteld dus de eerste avond begint al goed. Langzaam komt iedereen binnen gedruppeld en worden zowel de oesters als de witte wijn open gemaakt. Veel verser krijg je ze nooit !Wie zegt dat kamperen niet leuk is? Het sfeertje is super en eindelijk om 10 uur komen ook de MANnen en onze toy binnen. Daktent openen en spullen voor de nacht tevoorschijn, morgen om 5 uur vertrekken richting grens Mauritanië. Nog geen meter gereden maar nu al super leuk.

Leave a Reply