Kennismaking/trainingsweekend in Ronse 2 en 3 september

Precies nog een maand tot de start van de Touareg trail. Er is een trainingsweekend in jeugdherberg de Fiertel in Ronse. Vrijdagavond melden we ons daar met de toy rond 7 uur. We maken vast kennis met een aantal deelnemers en hun auto’s en er is een gezellige barbecue. Een aantal mensen kennen we natuurlijk van de HAT en Gert en zijn familie. Verder een heel divers gezelschap. Van een aantal studenten die voor het eerst mee gaan met hun 2CV tot een deelnemer bij de HAT van 82 jaar! We zijn in totaal met 15 2CV’s, 3 4×4 en de 3 MANnen van de HAT. En dan nog wat auto’s van de organisatie natuurlijk.
Een kamer met stapelbedden en een douche op de gang voor iedereen, zo kunnen we vast langzaam wennen aan de manier van overnachten straks 🙂 Sterker nog; zo luxe als hier zal het tijdens de reis niet vaak zijn. Van de 4 weken zijn er maar 3 nachten hotel. De rest is eigen bivak en af en toe een camping… Wel is het eten super goed verzorgd vanavond en dat zal ook zo zijn tijdens de reis want de truck mét eigen keukenbrigade van de organisatie is ook van de partij.
De volgende ochtend wordt de groep opgedeeld en zijn wij eerst aan de beurt voor een uurtje uitleg tracks en navigatie. Daarna is het de beurt aan wat uitleg over wat je zelf aan je auto kunt repareren. Dit wordt gedemonstreerd op een 2 CV. Nou ik ben blij dat wij met de toy gaan. Wat is zo’n ding toch klein. En dan te bedenken dat hier dus gereedschap, een tent en kleding e.d. voor 4 weken in moet.
Dan volgt een presentatie in detail over de hele reis en naarmate Gert verder gaat vertellen wordt het steeds stiller in de zaal. Omdat het de 10e editie is heeft Gert een hardcore editie beloofd. Tja, dat lijkt het ook wel te worden ! Wel heel spannend vinden wij en hebben er heel veel zin in. Omdat wij vanwege de bouw van ons nieuwe huis toch nog een keer terug gaan naar Zuid Afrika eind van de maand stappen wij pas bij de laatste stop van Marokko in. Onze toy wordt wel al gereden door een aantal mensen van de HAT. Super dat dit zo opgelost kan worden en wij toch kunnen deelnemen aan deze uitdagende rit. Eerste verslag van de reis dus pas rond 10 oktober.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply