20 april van Merzouga naar Matarka

Vandaag ook weer een hele lange dag naar Matarka, een kleine 500 km. Het begint met een special stage van 195 km, dan een verbindingsweg van 140 km en na de middag nog een special stage van 165 km. Ze starten om kwart over 8 lokale tijd en zijn best weer een beetje gespannen. Nu ze zo goed staan in het klassement lijkt de druk om nog beter te presteren alleen maar toe te nemen. In ieder geval bij Patrick. Ik krijg dan al wat leuke foto’s van de start. ( ik zeur maar steeds om foto’s want anders wordt het hier ook lastig verslag doen ) In het begin staan er weer nog mooie hoge duinen op het programma en daar gaan ze weer goed door heen. Daarna blijkbaar ook een heel mooi stuk en dit is niet eerder door de Libya-Rally gereden. Rond 1 uur krijg ik een appje: ‘ we zijn 3 keer over de kop gegaan bij iets te steile duin maar wij zijn ok ‘ Ik schrik me kapot en stuur terug: ‘ zijn jullie echt ok ?? ‘ Belt Patrick meteen: ‘Nee dat waren wij niet, dit appje kreeg ik van Ilse ‘. Handig als je dat er bij schrijft dan…. Overigens natuurlijk wel heel vervelend voor Peter en Ilse maar ze schijnen echt ok te zijn en over het asfalt verder te rijden naar het bivak. Dan die lange verbindingsweg en daar staat ook de trcuk van 4×4 Ermelo en Wilson wordt nog snel even nagekeken. Vanaf half 5 beginnen ze dan weer aan de special stage en het is heel close met de andere rallycruiser van 4×4 Ermelo en met nog een paar anderen. Maar deze zijn allemaal wel eerder gestart vandaag. Rond half 7 zijn ze dus binnen en Patrick belt kort daarna. Goed gevoel over vandaag, prachtige etappe en nog weinig deelnemers in het bivak. Het is nu 10 uur en er is een eerste voorlopige uitslag. Daar komen onze mannen niet in voor. Geen idee hoe dit kan. Een aantal deelnemers die ongeveer gelijk met Wilson binnen kwamen staan er ook niet bij dus hopelijk later meer. Tot zo ver, tot morgen !

Leave a Reply