17 april van Akka naar Mhamid 440 km

Vol goede moed gaan ze vandaag weer van start. Patrick kan zelf bijna niet geloven dat ze gisteren zó goed hebben gereden. Na nog wat strafpunten doordat andere deelnemers waypoints hebben gemist klimmen ze zelfs nog naar een 18e plaats overall en dat betekent 7e bij de auto’s ! Ze starten dan natuurlijk vandaag ook wat eerder en zijn weer goed te volgen op de app. En ze gaan weer als een raket! Op een zeker moment zie ik dat ze worden ingehaald door Ronald en Marcel van 4×4. Maar dit was natuurlijk ook te verwachten. Zij hadden gisteren problemen maar gaan vandaag weer ouderwets hard. Zo’n 1,5 uur voor de streep zie ik dat ze steeds in een rondje rijden, ze verliezen veel tijd op zoek naar een waypoint. Maar ja, overslaan is geen optie, dat wordt hard bestraft. Ik spreek Patrick vlak na de finish, enigszins teleurgesteld. ‘We vlogen werkelijk door de duinen’ zegt hij. ‘Zo jammer dat we dan in dat laatste stuk nog 6 auto’s voorbij moesten laten gaan’. Door hun mooie score van gisteren staan ze nu algemeen toch nog op een hele mooie 19e plaats in het algemeen klassement. Peter en Ilse 17e, Ronald en Marcel 18e. In Mhamid staat Ebert die we kennen van de carchallenge in het bivak. Leuk! Hij is met een groep mensen en zijn Mercedes G al een tijdje aan het reizen door Marokko en vond het leuk om al dit geweld te zien. Vandaag blijft het bivak staan en rijden ze een hele mooie etappe door de duinen van Mhamid. Zet ‘m op Wilson !!

Leave a Reply