15 april van Agadir naar Tan-Tan

Volgens mij zijn die twee toch wel een beetje gespannen. Ze zitten al om 7 uur aan het ontbijt en vertrekken half 8 al. Ze moeten een verbindingsweg rijden van 280 km maar ik denk dat Patrick geen risico wil nemen dat hij niet op tijd aan de start verschijnt. De tracker werkt goed en we zien ze voor in het veld rijden. Erg leuk om te zien. Rond 2 uur komen dan al de eerste foto’s binnen. Ze staan dus ruim op tijd aan de start maar dat komt goed uit want hier staan ze lekkere verse broodjes te maken voor alle deelnemers. Volgens Patrick doet Wilson het prima en dat is al een beter begin dan in oktober met de Oilibya rally. Ze starten dan om half 4 voor de special stage van ongeveer 175 km. Blijkbaar was het een hele spectaculaire start op het strand waarna ze nog zo’n 25 km over het brede strand konden rijden. Daarna waren er wat problemen met waypoints te vinden. Wat Patrick en Randel toen nog niet wisten was dat er fouten zaten in de waypoints zodat niet alleen zij maar iedereen daar last van had. Een beetje een onwennige start dus maar de auto houdt zich verder goed en de mannen genieten. Jammer genoeg zat er ook een storing in het trackersysteem dus vanaf de start was er ook niemand meer te volgen. Later blijkt wel dat er één en ander echt niet goed zat in de opgave van coördinaten want de eerste etappe is geneutraliseerd! Dus geen uitslag vandaag. Peter en Ilse rijden ook goed met hun SSV. Komen weliswaar 20 km voor de streep zonder brandstof te staan maar ze worden dan gelukkig naar de finish gesleept door een truck. Mannen tevreden verder over de eerste dag, ze hadden zelfs een aantal auto’s ingehaald. Nu lekker eten en dan de tent in. Komende 2 nachten is het kamperen!

2 Comments

Roland Bahre

april 16th, 2016

Mooi en duidelijk verslag van de 1e dag. Jammer dat niet alles perfect in het roadbook stond. Heb vertrouwen in de komende dagen. Ik zie dat Randel al aan het vooroefenen is voor een warme zomervakantie in Italië.

Herre

april 16th, 2016

Randel & Patrick,
Mooi om te lezen dat etappe 1 goed ging. Hopenlijk lekker gereden en plezier gehad.
Succes morgen met etappe 3 ( alweer). Have fun!

Leave a Reply