2 en 3 november rustdag Bagan en Bagan Hsipaw 400 km

Volgens JW gaat de ballonvaart gewoon door. Volgens mijn Aeroweather app niet, maar ja ik ben nog maar een leerling natuurlijk 🙂 Patrick besluit niet mee te gaan en maakt Levi blij met zijn kaartje. Om 5 uur ( ! ) staan we allemaal klaar bij het busje en worden we richting ballon gereden. Het is heel zwaar bewolkt en na een half uur rijden stoppen we bij een hotel en daar stapt de piloot in om te melden dat het feest helaas niet doorgaat. Dus om 6 uur stappen we allemaal weer terug in bed. Prima weer om uit te slapen en we ontbijten heerlijk op ons gemak. Hoe lekker kan het zijn om gewoon nog een paar kopjes koffie te drinken zonder te hoven haasten.. Iedereen geniet. We gaan wel een rondje doen in Bagan. Er staan hier zo ontzettend veel tempels en het grappige is dat je er op een zandpad langs kunt rijden. In de middag lekker de spa in en genieten van deze prachtige Bagan Lodge. Het is bijna niet voor te stellen dat in Myanmar pas sinds 2012 toeristen mogen komen als je deze lodge bekijkt. De mensen zijn zo ontzettend vriendelijk en de kamers zijn echt heel mooi. Philomeen (vrouw van Alfons ) is inmiddels aangekomen met een koffer vol onderdelen en Wouter kan gelukkig nu wel de defender en de G repareren. Van de Toy blijven we af. Voorlopig houdt de dichting, dus vooral niks doen. Iedereen had best nog een dagje willen blijven zeker nu vandaag wel de zon schijnt, maar de challenge gaat natuurlijk door. Niet zo ver vandaag en ook geen uitdagende wegen of rarigheid. En dat vindt iedereen even heerlijk. Nu we verder naar het oosten gaan verandert het land wel. Betere huizen, scholen en ook veel meer verkeer. Maar ook nog steeds veel armoede. We zien vrouwen hun kleding en kindjes wassen in de smerige rivier. Komende week zijn er verkiezingen en we komen een aantal wagens tegen van de partij van Aung San Suu Kyi . Iedereen die wij spreken gaan allemaal op haar stemmen en mensen hebben hele hoge verwachtingen van haar. Je voelt dat je al dichter in de buurt van China komt. We eten bij een lokaal tentje en daar slurpen en smakken ze al alsof we in China zijn ! En ook de mensen krijgen al een meer Chinees uiterlijk. Vandaag weer een stapje terug in slaapplaats. Het is een guesthouse waar wij zitten met een klein groepje en de rest zit 3 km verderop. Daar is vanavond een BBQ in de tuin. Het weer is weer super, zo’n 25 graden. Toch lekker om buiten een biertje te drinken en te zien dat het thuis 5 graden is 😉 Internet heel traag dus foto’s hopelijk morgen in China is het plan

One Comment

Els

november 4th, 2015

Mooie verhalen weer.
Wel Afrika-achtige taferelen wat transport betreft!!
En weer prachtige foto’s.

Leave a Reply