24 oktober van Biratnagar naar Kalimpong 250 km

Vandaag weer grensprocedures op het programma maar voor het zover is wordt de laatste diesel en benzine nog verdeeld om in India te komen. Op zich gaat het bij de grens vrij vlot maar om weer op de doorgaande weg te komen is weer chaos. Een mooie weg door de bergen richting Darjeeling maar wel ontzettend smal. Vanaf dit dorp ( inderdaad van de theeplantages ) wordt het nog smaller omdat een oud spoorlijntje hier 1/3 van de toch al smalle weg inneemt. Het duurt en het duurt om de slingerweg naar boven te nemen. Helaas hangt het dal vol wolken dus wederom zien we de theeplantages niet. Ook tijdens de Singapore challenge kwamen we langs de theeplantages maar toen waren ze helemaal afgedekt en zagen we ze ook niet. Als het eenmaal naar beneden gaat gaat het ook serieus steil en met 4 auto’s achter elkaar wordt er behoorlijk hard doorgereden. Dus dat houdt ook in vaak remmen. We ruiken de remmen al en dan zitten we opeens zonder. Gelukkig wel daar waar we het dorp inkomen en het vlakker wordt. Patrick neemt nog een bumper van een tegenligger mee maar er kijkt niemand op of om 😉 Het hotel staat niet goed in het roadbook maar we komen JW tegen en rijden een paar km terug. Nieuw hotel en zeker beter dan gisteren. Niek en Jacqueline hebben pech met hun G, er is een waterslang gesprongen en Wouter bedenkt opnieuw een ‘safarioplossing’ voor dit probleem. Waar zouden we allemaal zijn zonder Wouter deze reis?!Morgen wacht Bhutan en dus opnieuw het grensgebeuren.

Leave a Reply