23 oktober van Kathmandu naar Biratnagar 375 km

Zuivere rijtijd 10 uur zegt het roadbook dus als je niet in het donker aan wil komen; ten laatste om kwart over 7 weg. Dat doen we dus en ook Ebert rijdt weer met z’n mini. Lang verhaal maar we houden het kort, ze rijden gelukkig. Het eerste stuk is niks. De stad uit en het is hier een triest gebeuren, het is gewoon een stinkende smerige stad. Dan komen we weer op een mooie bergweg met relatief weinig verkeer. Prachtige route met mooie vergezichten die moeilijk op foto vast te leggen zijn. Het is nog lekker koel en dan vindt de lokale bevolking ook. Kinderen hebben mutsen op alsof het hartje winter is. Wij vinden het heerlijk en rijden zonder airco met de ramen open. Frisse lucht is misschien een beetje veel gezegd maar hier stinkt het wel wat minder dan in de stad. Na 3 uurtjes een korte koffiepauze en dan begint het mooie stuk onverhard. Geweldig wat is dit leuk, dit is carchallenge op z’n best en iedereen heeft een smile van oor tot oor. Het is een beetje van alles, zand grind water en vooral veel stof. Gelukkig niemand problemen vandaag, voor het eerst hebben Wouter en Sigi een dag niks te doen en kunnen ze gewoon ook lekker deze mooie route rijden. We zijn gewaarschuwd dat het op sommige plaatsen wat onrustig is en we hebben een papier in de auto met toerist er op. Alsof dat niet duidelijk te zien is 🙂 We zien inderdaad hier en daar wat brandjes en demonstraties maar we hebben nooit het idee dat er echt iets aan de hand is. Tussen de demonstratie rijden ook weer soort praalwagens in de rondte met volle bak muziek. Het laatste stuk is weer een wedstrijd om alle hersenloze voetgangers, fietsers, brommers, auto’s, bussen, vrachtwagens, kippen, geiten, honden, ezels en vooral koeien te ontwijken. We hebben tot 2 keer toe een fietser bijna op de bumper, ze kijken helemaal nergens naar hier. Nou ja, zo blijven we wel wakker. Dan komen we het stadje binnen en kunnen bijna niet geloven dat hier ons hotel staat. Jawel hoor en het ziet er niet uit. Tja dit is wel Nepal én dan ook nog eens het platteland. We eten ook hier maar het wordt een klein hapje…. Op de kamer een heel dun straaltje water uit de kraan en natuurlijk ook nog koud haha. Flashback Mongolië. Proberen te gaan slapen nu en morgen bijtijds weer op pad. Morgen verlaten we Nepal al weer en slapen we weer een nacht in India voordat we Bhutan in kunnen. Dit kan alleen maar via India. Benieuwd of de chaos weer net zo groot is als een paar dagen geleden. Het hotel is niks maar de rit van vandaag maakt dit allemaal meer dan goed!

One Comment

Bas

oktober 25th, 2015

Weer leuk om deze avonturen van jullie hier te lezen. Ik hoop dat het nu gedaan is voor de groep met al die autopech. Goede reis nog.

BasP

Leave a Reply