6 en 7 oktober Zagora

Vol goede moed gaan ze weer van start maar helaas krijg ik opnieuw een telefoontje rond 12 uur. Terug in het bivak en nu lijkt het probleem aan de achterkant te zitten. Weer naar diezelfde garage van gisteren in Zagora waar het achter diff eraf gaat. Dat blijkt toch niet kapot maar ze denken een kapotte tussenbak. Overleg met Ronald van 4×4 en volgens hem is dit echt onmogelijk. Werner is op dat moment op de piste dus Patrick en Nick staan daar samen in die garage en weten ook niet wat ze moeten geloven. Ze zijn allebei natuurlijk teleurgesteld. Dan krijg je natuurlijk van die opmerkingen: “100.000 km met de toy gereden en die heeft me nog nooit in de steek gelaten en wat is dit nu? “ Later in de middag komt Werner ook naar de garage en het blijkt dat het voor differentieel gisteren niet goed gemonteerd is waardoor de tussenbak vast loopt of zoiets ( ik ben niet technisch en moet van 3 steekwoorden een verhaal maken ☺ ) anyway…om 11 uur ’s avonds is er opnieuw test gereden en is Werner overtuigd dat het nu wel is opgelost. Gewoon domme pech en niet gecontroleerd wat die Marokkanen daar in de garage hebben gedaan. Ze vertrekken dus de volgende ochtend toch wel met een ‘eerst zien dan geloven’ houding. Als dan om 12 uur Patrick belt wil ik eerst niet opnemen…. Het zal toch niet weer waar zijn?? Ik neem natuurlijk wel op en gelukkig heeft hij te melden dat ze de verbindingsweg hebben gereden en eigenlijk pas voor de 1e keer aan de echte start staan ☺ Ze doen er weliswaar lang over maar dan zie ik op de site van Oilibya dat ze om 19.30 uur bij het voorlaatste controlepunt zijn en om 20.00 uur zijn ze bij de finish. Helemaal blij en meteen de problemen van de afgelopen 2 dagen vergeten. “ Het is een wereldauto” krijg ik te horen .Haha zo snel kan dat veranderen. Het is een zware dag geweest waarbij er iemand uit de top op z’n dak is gegaan, 1 overdrive zelfs is uitgefikt maar gelukkig geen persoonlijke ongelukken. Prachtige duinen, veel stenen en wat navigatieprobleempjes maar ze zijn er. Peter en Maik hebben weer super gereden en staan nu 10e en 11e in het klassement. Geweldig! Vannacht slapen ze nog in Zagora en dan gaat het morgen richting de kust.

Leave a Reply