Dagboek 2 en 3 oktober duinen rijden en Merzouga naar Zagora

Vandaag opnieuw een dag van testen en wennen aan de auto. Met 3 auto’s gaan ze weer op pad en vandaag zit Patrick iets losser in z’n gordels. Hij had zo goed geluisterd naar advies om vooral strak in te snoeren dat z’n benen soort van dood voelen. Nog niet met pakken aan maar natuurlijk wel helm op. Veilig en anders valt het ook niet mee om te communiceren. Nick heeft nog wat moeite met navigeren, roept heel hard “rechts rechts” terwijl hij links wijst ☺ Komt vast goed vanaf maandag. Het heeft de afgelopen week enorm geregend hier en ze rijden vaak door plassen. De motor van de ruitenwisser is warm geworden en is nu kapot dus nu ze zo vaak door plassen rijden moet dit vandaag wel even gemaakt worden. Nog een paar kleine dingetjes die snel nagekeken worden maar verder doet de auto het super en Patrick is laaiend enthousiast. Nog een nacht in het zelfde hotel en dan de volgende dag met 3 auto’s en de vrachtwagen van Merzouga naar Zagora waar morgen de keuring is voor het echte werk. Midden in de woestijn komen ze bij een rivier ( vanwege de hevige regen ) en eerst kunnen ze er niet doorheen. Na wat wikken en wegen besluiten ze terug te rijden en een ander pad te zoeken als een mannetje op een brommer hen aanspreekt en ze naar een plaats wijst waar ze wel door de rivier heen kunnen. De man rijdt op z’n brommer door de rivier, heel z’n blok bijna onder water en vervolgens rijdt hij ze als een volleerd coureur door het zand naar een plek waar de woestijn weer verder gaat. Super leuk natuurlijk. Aangekomen in het bivak zijn de auto’s en vrachtwagens nog indrukwekkender dan in de Libya rally. Zonder de motoren zijn er 160 deelnemers die vandaag en morgen allemaal gekeurd gaan worden.

Leave a Reply