Van Mahmid tot Ouarzazate 20-22 april

Vandaag wordt er een etappe gereden in de duinen van Mhamid en ze eindigen ook weer in Mhamid dus de mannen boeken een nachtje bij in Chez le Pacha. Dat is namelijk wel erg goed bevallen. De duinen zijn prachtig en de wedstrijdklasse gaat hier ook vol doorheen maar Nick en Patrick mogen niet alles meedoen en moeten stukjes verbindingsweg rijden. Ze zijn al rond 4 uur terug in het hotel maar ik krijg weer 2 hele blije mannen te horen die een massage geboekt hebben waar ze volgens hun zeggen erg aan toe zijn 😉 Kan me ook wel iets bij voorstellen na al dat gehobbel. Ondanks dat ze niet alles mee hebben kunnen doen is hun enthousiasme niet minder geworden. Ze plannen om ook in het hotel te blijven eten als ze rond 8 uur telefoon krijgen van Peter dat ze toch maar naar het bivak moeten komen. Vreselijk nieuws; er is vandaag een motorrijder omgekomen tijdens de race en de oorzaak is dan nog niet bekend. Het is ook een persoonlijke vriend van de organisator en ze zijn allemaal erg aangeslagen. Dit is je ergste nachtmerrie natuurlijk. Later horen ze dat hij waarschijnlijk een hartstilstand heeft gehad. De volgende dag begint de rit naar Tissint met een minuut stilte. De rally gaat verder…. Wel een hele mooie dag van 370 km die alleen voor de leider in het klassement Mirjam Pol niet goed afloopt. Zij komt stil te staan met haar motor en valt uit. Nick en Patrick halen her en der wat auto’s uit het zand en dan zijn ze op z’n best. Allebei een smile van oor tot oor en als ze dan de laatste 1,5 uur ook nog een lift mogen geven aan Mirjam Pol ( Bij Nick op schoot, past dat echt ?? ) is het helemaal top. In het bivak aangekomen krijgen ze van alle kanten biertjes aangeboden voor de gedane arbeid ☺ Hier is verder helemaal niks behalve weer een flinke storm en iedereen is weer aangewezen op z’n tentje. Joe staat nog ergens in de woestijn met alweer een kapotte Landrover en er zit voor hem niks anders op dan daar te blijven overnachten met nog een paar mensen. Hij heeft er nu écht genoeg van, hij geeft op, morgen naar huis.
Nick en Patrick besluiten om de etappe van Tissint naar Ouarzazate achter de MANnen van de HAT aan te rijden. De toy is nog heel en dat willen ze graag zo houden. Ze hebben prachtige ritten gereden en willen op deze laatste dag geen risico meer nemen dat er iets fout gaat en nemen dus het track van de begeleiding. Vanavond nog afscheid nemen van iedereen en dan via Marrakech naar Tangier waar ze vrijdag vroeg in de middag de boot moeten hebben naar Tarifa. Dan rijden naar Malaga waar Richard wacht en Patrick de toy verlaat om naar huis te vliegen. Nick en Richard brengen dan op hun gemakje de toy terug naar Limburg. Ze hebben 10 geweldige dagen gehad samen en ik denk dat ze een soortgelijke rally zeker nog eens gaan rijden. Maar met welke auto??
En als alles volgens plan verloopt kunnen wij volgende week verslag doen van de laatste etappe van de MAN in de VS die van Dallas naar Baltimore zal gaan. Tot dan!

Leave a Reply