Dagboek 13 en 14 februari van Everett via Grants Pass naar Sacramento 1200 km

Lekker hoor dat tijdsverschil. Dan vertrek je in ieder geval vroeg ☺. 6 uur om precies te zijn rijden we de camping af . We willen zo snel mogelijk naar het zuiden want het is hier koud en mistig. Het noorden van Oregon kunnen we kort over zijn; niks bijzonders. Maar verder naar het zuiden wordt het wel steeds mooier en komen er ook wat meer heuvels. We plannen voor vandaag zo rond de 750 km en dat neemt van 6 uur tot 5 uur ’s avonds. Niet dat de MAN niet harder kan maar in deze staat mogen de trucks gewoon niet harder. Ik ben vandaag ook weer aan de beurt om te rijden en dacht dat het na 6 maanden wel een beetje wennen zou zijn, maar niks is minder waar. Het voelt meteen weer heel vertrouwd, maar ja een kind kan hier op die grote brede wegen met een vrachtwagen rijden. Misschien niet zo uitdagend maar we vinden het allebei weer heerlijk om onderweg te zijn met dat grote gevaarte. En wat zie je toch ontzettend veel als je zo hoog zit, heerlijk. De natuur loopt hier ook een stukje voor op bij ons. Het gras is hier al fris groen en de lammetjes lopen al vrolijk in de wei. Hoe snel kan het weer en de natuur veranderen? We stoppen dus om 5 uur in Grants Pass, nog net in Oregon. Super mooie camping, moon mountain RV park en we zijn te moe om nog het stadje in te gaan. Lekker zelf iets te eten maken en heel bijtijds de mand in. De volgende morgen bekijken we welke richting we op gaan. Wordt het de kust waar het heerlijk weer is maar waar we al een aantal keren zijn geweest of pakken we de route binnendoor richting Yosimite? Het wordt toch het laatste en de bestemming voor vandaag wordt Sacramento. Dit is 330 mijl dus prima te doen. Het noorden van Californië is echt prachtig. Het eerste stuk wat bergen en later vlak land met oneindig veel olijfbomen en fruitbomen die net in bloei staan. Prachtig om te zien en heel wat anders dan wat we tot nu toe van Californië hebben gezien. We waren ook weer even vergeten hoe enthousiast de Amerikaan op onze MAN reageert… 😉 En bescheiden zijn ze ook niet. 9 van de 10 vraagt meteen wat dit ding heeft gekost. Maar wel weer grappig om te zien hoeveel foto’s er gemaakt worden van de auto. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 23 graden en we kunnen om 3 uur als we op de camping aankomen heerlijk wat drinken buiten. Heerlijk! Morton’s stond op het programma maar aangezien het Valentijnsdag is zit ieder fatsoenlijk restaurant bomvol. We krijgen toch een tafeltje bij Mikuni en dat smaakt prima. Morgen willen we Yosemite park in maar we moeten wel even bij de ingang bekijken of dit mogelijk is. Normaal moet je in deze tijd van het jaar nog rekenen op sneeuwkettingen en die hebben we écht niet bij ons.

3 Comments

pa en ma

februari 15th, 2015

Je proeft de lente en het genieten met de MAN.

kees kleijn

februari 15th, 2015

Hey vakantiegangers… Leuk om jullie op deze manier te volgen vooral omdat wij afgelopen jaar ook een rondreis gemaakt hebben door West Amerika komen de herinneringen weer naar boven als we de foto’s zien en de verhalen van jullie weer lezen.
Nog veel plezier daar met de Amerikanen en kijk al uit naar het volgende verhaal…..

Doeieeee

Els en Lex

februari 15th, 2015

Wij wensen jullie weer een heel mooie reis toe!
En zullen weer genieten van de schitterden reisverhalen en foto’s.

Liefs, Els
Groet, Lex

Leave a Reply