Dagboek 25 oktober van Duqm naar Salalah 620 km

Gistermiddag zit ik op de super asfaltweg mijn dagboekje te typen als Patrick opeens vraagt : El, hoe ver is het nog naar het volgende tankstation? We hebben blijkbaar nogal flink doorgereden en daardoor is de brandstofmeter wel erg snel gezakt. In de navi zie ik dat het nog 60 km is. En we staan nu op reserve…Airco uit, terug naar 90 km per uur en maar hopen dat we het halen. Het zal toch niet waar zijn dat je 260 liter brandstof mee kunt nemen en dan toch zonder komt te staan? Als we nog 7 km te gaan hebben is het toch prijs en staan we stil. Gelukkig zit Wouter nog achter ons en snel rijden ze naar het tankstation om een jerrycan te halen. Wat een blamage… Het hotel is weer prima en we maken ons op voor de laatste rit. Nog 620 km te gaan dus toch maar om 8 uur weg. Eerst maar goed voltanken nu en ook hier is de brandstof nog steeds goedkoop, ongeveer 50 cent per liter. Het eerste stuk is nogal saai. Een lege strakke asfaltweg dwars door de woestijn en dan komt er nog 50 km off road. Erwin rijdt voorop, wij daar achter en Peter als laatste. Erwin heeft flink de vaart er in en Patrick volgt natuurlijk. Er zitten af en toe flinke bulten in de weg dus ik vraag al 2 keer of het iets rustiger kan want ik wil wel graag eindigen vandaag met een rijdende toy. Tegen dovemans oren gezegd natuurlijk. Dan komt er een bocht én een flinke bult en we komen tot 2 x toe met 4 wielen van de grond. Ik ben woest! Peter en Ilse achter ons zien het gebeuren en zij zien ook dat het bijna fout ging. Auto toch maar even aan de kant gezet want het klinkt en voelt toch even niet zo goed. Ipad doet het niet meer, stuurbekrachtiging uitgevallen. Dat soort dingen. Nou ja, we gaan weer verder en vanaf hier begint een heel mooi stuk weg. Eerst een prachtige Canyon en dan een splinternieuwe weg die volledig in de rotsen ligt. Wat moet dit een geld hebben gekost. We stoppen regelmatig om foto’s te maken want het uitzicht is fantastisch! Van lunchen komt niks want er is hier simpelweg niks. Je vraagt je echt af waarom deze weg hier ligt want er is bijna geen verkeer en er is nergens een dorpje te bekennen. We zijn rond half 5 in het Rotana hotel en daar worden we opgewacht door het tentje van Carchallenge. We hebben dan 10.800 km op de klok sinds 28 september. Prachtig, groot hotel. Prima om hier de finish te vieren maar veel te massaal naar ons idee om hier vakantie te vieren. Om 6 uur is er champagne en heerlijke hapjes en we proosten met de groep. We hebben het allemaal gehaald, zelfs niet 1 lekke band gereden en behalve de mini en de defender van Joe, geen noemenswaardige problemen gehad. We zijn het er allemaal over eens dat deze challenge een hele mooie was. In alle opzichten beter dan de Singapore challenge. Perfect georganiseerd, bijna allemaal hele gezellige mensen en vooral ontzettend veel moois gezien. Daar waar mogelijk mooie hotels en goed eten. Wat een ervaring weer! Het ziet er naar uit dat een groot deel van deze groep ook volgend jaar weer meegaat. Als JW kan waar maken dat we echt alle landen kunnen bezoeken die nu gepland staan zijn wij waarschijnlijk ook weer van de partij. Nu nog de auto inleveren in de haven en vannacht/morgen om 4.45 uur terug naar huis. Ook weer ontzettend veel zin om weer terug naar de honden te gaan! Bedankt allemaal voor alle leuke berichtjes op de site en ‘likes’ op de facebook pagina!

5 Comments

Peter Bloemendal

oktober 26th, 2014

Bedankt voor jullie mooie verhalen en foto’s.
Peter en Nanja

Lex en Els

oktober 26th, 2014

We hebben weer genoten van jullie mooie reisverslagen en prachtige foto’s
.
Goeie reis terug!
Liefs, Els
Groet Lex

Onno & Ingrid

oktober 26th, 2014

Prachtige reis, het was erg leuk om met jullie “mee te rijden”!
Wij zijn benieuwd naar jullie verhalen.

Groetjes,
Onno & Ingrid

gerard doek

oktober 26th, 2014

Helemaal goed en mooie verslagen, dank daarvoor. Tot een volgende challenge. groeten AnnA en Gerard

Pa en ma

oktober 26th, 2014

Het was heerlijk om mee te reizen ,maar we zijn heel blij dat jullie weer naar huis komen.xx

Leave a Reply