Dagboek 23 oktober

We hebben nog een heel gezellig diner gisteravond en ook Martin en Joe komen met Wouter en Sigi om half 9 in het hotel aan. De Defender van Joe is weer gemaakt. De Nederlandse manager van het hotel komt ons bubbels brengen en vindt het erg leuk dat we zijn hotel bezoeken. Hij regelt ook dat we wat biertjes en wijn mee kunnen nemen want dat is ook hier buiten de hotels lastig te koop. Vandaag rijden we tot Nizwa allemaal hetzelfde stuk over een geweldige off road weg die op sommige plaatsen giga steil omhoog gaat. Het is hier werkelijk prachtig. Wat een super begin van de dag.! Het is al snel erg warm vandaag maar als we de top bereiken ( 2000 meter ) is het nog maar 25 graden. Lekker plekje om foto’s te maken en sigaartje te roken. Dan is het nog zo’n 100 km naar de woestijn en eerst komen we bij het verkeerde kamp aan. Ziet er wel super uit en er is ook een Nederlandse filmploeg aanwezig en dus ook veel Nederlanders. Wij moeten 10 km terug naar het tankstation en daar vandaan worden we naar ons tentenkampje gebracht. Nou, eenvoudig is het zeker en ze willen ons meteen thee laten drinken. Maar aangezien het al 4 uur is willen wij eerst nog een uurtje de eerste duinen verkennen. Zelfs Evert gaat mee, ook al vindt hij het doodeng. Lekker even spelen en als de zon ondergaat een koud biertje uit de koelkast. Lijkt de sundowners in Afrika wel ☺ Onze tenten zijn niks meer dan een paar gespannen lappen met 2 bedden erin, maar wel een apart hokje bij elke tent met wc en douche dus wat wil je nog meer. In een grotere tent liggen van die kussens langs de vloer en daar hangen we lekker op. Sigi heeft nog lekker toastjes en met een drankje hebben we het prima naar ons zin. Er komen nog meer Nederlanders aan en in eerste instantie zijn ze best vriendelijk. We geven ze zelfs een biertje en om kwart voor acht besluit Wouter even de muziek aan te zetten in z’n auto. Al na 1 nummer beginnen deze mensen zich te beklagen en ook 2 Oostenrijkers vinden het niet goed dat er muziek klinkt. En het was echt niet hard. Wat een flauwekul. Het eten is eigenlijk best heel lekker en dan maken ze een kampvuur. Niet echt nodig met deze temperatuur maar wel gezellig. Behalve dan opnieuw het gedram als wij opnieuw muziek aanzetten. Om 10 uur vinden we het mooi geweest en zetten we onze bedden buiten de tent en slapen heerlijk onder de sterrenhemel. Wat is dit toch geweldig mooi in de woestijn!

Leave a Reply