Dagboek 6 en 7 oktober van Istanbul via Afyon naar Konya 785 km

We vertrekken pas om 10 uur uit Istanbul. Vandaag maar weinig kilometers dus we hoeven niet te haasten. We zitten vrij snel op de Bosporus brug die ons naar het Aziatische deel van de stad brengt. Gigantisch, wat is dit groot. Er komt geen eind aan de bebouwing en vooral aan deze kant is er veel nieuwbouw. Dit eerste stuk is de weg naar Ankara en het is behoorlijk druk. Dan gaan we volgens het roadbook een stuk binnendoor. Het gaat hier flink de bergen in en we klimmen steil naar zo’n 1500 meter. Het is hier echt mooi. De herfstkleuren zijn prachtig, jammer genoeg hangt er wel mist in het dal dus het zicht is niet mooi genoeg voor foto’s. Bij een bakker in een dorpje kopen we een Turks brood en dat smaakt super. Dan pakken we al snel de doorgaande weg. Patrick is ziek en heeft koorts dus we willen zo snel mogelijk in het hotel zijn. Wel doen we nog een paar boodschapjes bij een winkelcentrum en daar is het enorm druk. Het is een paar dagen feestdag blijkbaar in Turkije want iedereen lijkt vrij te zijn. Opvallend is dan weer wel dat bij de kassa geen enkel meisje zit met een hoofddoek en thuis moet je zoeken naar één zónder! Lekker een paar uurtjes naar de kamer en om 8 uur heeft JW geregeld dat we a la carte kunnen eten i.p.v. buffet. Smaakt allemaal weer prima. De groep is erg leuk en omdat we maar met 18 personen zijn een stuk overzichtelijker dan met de Singapore reis. Een super ontbijt met weer van dat lekkere brood wacht ons de volgende morgen. Vandaag gaat alles binnendoor en de pillen doen gelukkig goed z’n werk bij Patrick. JW heeft deze hele rit 2 maanden geleden gereden en dat is te merken. Hij heeft daardoor de mooie binnendoor wegen gevonden en dat is nu een groot voordeel. De rit is werkelijk prachtig! Langs mooie meren en weer klimmen naar 1800 meter. De wegen zijn vaak smal maar wel prima en we genieten allemaal volop. Iedereen heeft het naar z’n zin. Wat hebben we ons vergist in Turkije. Ongetwijfeld is het in het oosten een stuk minder maar dit stuk Turkije heeft het prima voor elkaar. Prima wegen, huizen zien er goed uit en niet overal vuil langs de straat. Overal worden volop appels geplukt en ander fruit geoogst dus we komen vooral tracktors tegen. De eindbestemming voor vandaag is het Dedeman hotel in Konya. Een stad met 1.000.000 inwoners maar wij hadden er nog nooit van gehoord. Prima hotel waar ze een traditioneel badhuis in hebben. Daar ga ik naar toe en wordt geschrobd en gesopt en gemasseerd. Ben nog nooit zo schoon geweest ☺ heerlijk! Ze wassen zelfs je haar. Tot dusver enorm onder de indruk van Turkije en erg naar ons zin. De toy doet het prima en we zijn inmiddels de 4.000 km gepasseerd.

Leave a Reply