Ingeschreven met de Toy voor de 1e etappe world challenge!

We waren natuurlijk al een tijdje bezig om eventueel toch mee te doen aan de eerste etappe van de word challenge. Maar alles was wel afhankelijk van of we stempels zouden krijgen bij de grens met de VS en of we een goed plekje konden vinden voor de MAN. De filmpjes die Jan Willem liet zien van zijn inspectie reis naar Oman waren zo mooi dat we toch de verleiding niet konden weerstaan om weer met Carchallenge op pad te gaan. Na onze Singapore challenge wisten we zeker dat we nooit meer met zo’n grote groep op pad wilden gaan, maar zeg nooit nooit blijkt maar weer. Dit is toch weer zo’n reis die je niet snel alleen maakt. En gezien de situatie in de omliggende landen is het ook niet echt zeker of we deze reis over een paar nog wel kunnen maken. Vandaar dat ik toch vrijwillig 10 dagen met een hoofddoek op ga lopen want zolang duurt namelijk het gedeelte door Iran. Maar we zijn zo benieuwd hoe het is om met name door Iran te rijden dat die hoofddoek dan toch maar moet. Het oosten van Turkijke schijnt ook erg mooi en ruig te zijn ( ook wat stukjes off road gelukkig )en dan natuurlijk de VAE en Oman zelf. Bijgaande foto laat zien hoe deze reis verloopt. Het carnet is binnen, de visa worden aangevraagd, de toy is er inmiddels ook weer klaar voor en we vertrekken al over 4 weken op 28 september.Het is ongeveer 10.000 km en we doen hier 4 weken over. Hopelijk gaan jullie ons dan ook weer volgen!

One Comment

Esther

september 1st, 2014

Heel leuk! Groep vast ook iets kleiner ( in ieder geval -/- deze twee:()
Ga ht weer lezen!

Leave a Reply